Kaart

Amsterdam - Quito

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Quito

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 377

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

7

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 9572 kilometer

11u 40min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Quito

1 luchthaven

Gaat u een reis naar Ecuador maken en bent u van plan om binnenkort vliegtickets Quito te boeken? Lees dan op deze pagina welke luchtvaartmaatschappijen van Amsterdam naar Quito vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Quito uw reis kunt voortzetten naar uw eindbestemming, over welke reisdocumenten u dient te beschikken en allerlei andere praktische informatie.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Als u van Amsterdam naar Quito gaat vliegen heeft u de keuze uit diverse luchtvaartmaatschappijen. Gaat uw voorkeur uit naar een rechtstreekse vlucht, dan bent u aangewezen op KLM. Zoekt u goedkope vliegtickets naar Quito en vindt u het geen probleem om onderweg over te stappen dan kunt u ook een indirecte vlucht nemen met luchtvaartmaatschappijen als Iberia, United Airlines, Delta Airlines, American Airlines en Condor.

 

Paspoort en visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort heeft u bij een verblijf van maximaal 90 dagen geen visum nodig om Ecuador te bezoeken. Wel dient uw paspoort bij aankomst in het land nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Bij vluchten van Amsterdam naar Quito wordt geadviseerd om minimaal 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, vanwege de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles, met name tijdens het hoogseizoen. Eenmaal geland op Mariscal Sucre International Airport, zoals het vliegveld van Quito officieel heet, dient u zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, (shuttle)bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw eindbestemming wenst voort te zetten.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Ecuador is het 7 uur vroeger dan in Nederland, u zult dus zeker last hebben van een jetlag als u van Amsterdam naar Quito gaat vliegen. Bij rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Quito bent u iets minder dan 12 uur onderweg. Indirecte vluchten kunnen wel 16 uur of langer duren, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang uw overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Als er geen huurauto voor u klaar staat op het vliegveld van Quito kunt u uit verschillende vormen van vervoer kiezen om naar uw hotel in Quito of andere eindbestemming te reizen. Het snelst bent u in de stad met de Aeroservicios shuttlebus, welke over airconditioning en gratis wifi beschikt. Heeft u een klein budget dan kunt u ook voor de veel goedkopere groene lijnbussen kiezen, die wel wat langer onderweg zijn voordat ze de stad bereiken. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats. Vermijd ten allen tijde taxichauffeurs die in de aankomsthal hun diensten aanbieden, u bent dan namelijk meestal veel duurder uit.

 

Praktische informatie

Quito heeft een subtropisch klimaat waarbij de temperaturen het gehele jaar door tussen de 25 en 30 C liggen. De meeste neerslag valt er in de maanden maart tot en met mei en oktober. In Ecuador liggen de prijzen een stuk lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.