Kaart

Amsterdam - Varna

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Varna

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 120

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1986 kilometer

4u 20min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Bulgaria Air

Varna

1 luchthaven

Wie van Amsterdam naar het Bulgaarse stadje Varna gaat vliegen landt op Varna Airport, in het Bulgaars ook wel Letishte Varna genoemd. Op deze pagina kunt u lezen met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Varna kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Varna naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie die handig is om te weten als u vliegtickets Varna gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Indien u rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Varna zoekt dan moeten wij u teleurstellen, want die zijn er niet op deze route. Wel zijn er diverse luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Varna aanbieden, waaronder Austrian, Turkish Airlines en Bulgaria Air. Voor directe vluchten naar Varna kunt u vertrekken vanaf onder meer de Duitse luchthavens in Düsseldorf en Keulen en de Belgische luchthaven in Brussel.

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken hebben geen visum nodig om Bulgarije te bezoeken, een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart is voldoende.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Amsterdam naar Varna gaat vliegen wordt aangeraden om minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig op Schiphol aanwezig te zijn, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles soms wat extra tijd kosten, met name tijdens het hoogseizoen. Zodra u in Varna bent geland en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de bushaltes, de taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u verder wenst te reizen naar uw eindbestemming.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Bulgarije is het 1 uur later dan in Nederland, u zult dus niet zo snel last krijgen van een jetlag als u van Amsterdam naar Varna gaat vliegen. Vluchten van Amsterdam naar Varna duren minimaal 4,5 uur maar vaak ook langer, omdat u onderweg altijd ergens dient over te stappen. De totale reistijd hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen huurauto heeft gereserveerd op het vliegveld van Varna kunt u het beste met de Airport Bus naar uw hotel in Varna gaan. Loop daarvoor naar de bushalte bij terminal 2 en neem daar bus 409, die onder meer stopt bij Mall Varna, het busstation van Varna, het centrum van Varna (kathedraal), het Saints Constantine & Helena Resort en het Golden Sands Resort. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen naar uw eindbestemming, volg daarvoor de borden naar de taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt.

 

Praktische informatie

De Bulgaarse badplaats Varna heeft een subtropisch klimaat met warme droge zomers (gemiddelde dagtemperatuur 22-28 C) en koele winters (gemiddelde dagtemperatuur 2 C). Het prijsniveau ligt wat lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.