Kaart

Amsterdam - Washington D.C.

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Washington D.C.

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 296

Directe luchtvaartmaatschappijen

4

Vluchten per week

14

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 6184 kilometer

8u 20min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Washington Dulles, Baltimore Balt / Wash en Washington Ronald Reagan

3 luchthavens

Gaat u voor een stedenreis, zakenreis of vakantie naar Washington D.C.? Dan vliegt u meestal naar Washington Dulles International Airport, dat 42 kilometer ten westen van Downtown Washington ligt. De vliegvelden Baltimore–Washington International Airport en Ronald Reagan Washington National Airport worden vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten en vluchten van en naar Canada en zijn vanaf Amsterdam dus niet te bereiken met een rechtstreekse vlucht.

Luchtvaartmaatschappijen

Indien u op zoek bent naar goedkope vliegtickets naar Washington dan heeft u een ruime keuze, want talloze luchtvaartmaatschappijen vliegen dagelijks van Amsterdam naar Washington. Geeft u de voorkeur aan een rechtstreekse vlucht, dan kunt u kiezen uit de luchtvaartmaatschappijen KLM en United Airlines. Vindt u het geen probleem om tijdens uw reis over te stappen dan kunt u ook met onder meer Lufthansa, WoW Air, British Airways, Air France, Etihad Airways, Air Canada, Icelandair en American Airlines naar Washington Dulles International Airport, Baltimore–Washington International Airport en Ronald Reagan Washington National Airport vliegen.

Paspoort en visum

Als u in het bezit bent van de Nederlandse nationaliteit hoeven geen visum aan te vragen om de Verenigde Staten voor vakantie of zaken te bezoeken. Wel dient u over een geldig paspoort te beschikken en minimaal 72 uur van tevoren een online ESTA formulier in te vullen.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Bij vluchten van Amsterdam naar Washington wordt geadviseerd minimaal 3 uur voor de officiële vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, omdat de veiligheidsprocedures voor vluchten naar Amerika meestal extra tijd kosten. Indien u een indirecte vlucht met een overstap in een andere stad in de Verenigde Staten of Canada neemt dient u tijdens uw tussenstop door de douane te lopen en uw koffers van de band te halen, waarna u incheckt voor uw aansluitende binnenlandse vlucht naar uw eindbestemming.

Reistijd en tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland en het oosten van Amerika is 6 uur, u zult dus zeker last hebben van een jetlag als u van Amsterdam naar Washington gaat vliegen. Indien u een direct vlucht van Amsterdam naar Washington neemt is de vliegtijd ca. 8,5 uur. Bij indirecte vluchten kan de totale reistijd oplopen tot wel 15 uur of meer, afhankelijk van waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang uw overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Als u geen huurauto op het vliegveld van Washington heeft gereserveerd en vanaf Washington Dulles International Airport naar uw hotel in Washington wilt gaan reizen dient u een (shuttle)bus naar het centrum te nemen. Neemt u een indirecte vlucht van Amsterdam naar Baltimore–Washington International Airport dan kunt u behalve bussen ook de trein nemen, want het dichtstbijzijnde treinstation is via een kort ritje met de shuttlebus te bereiken. Vliegt u naar Ronald Reagan Washington National Airport dan kunt u kiezen uit de metro (Yellow en Blue Lines) en (shuttle)bus. Uiteraard kunt u op alle drie de luchthavens ook een taxi nemen, volg hiervoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

Washington heeft een subtropisch klimaat met warme zomers (gemiddelde dagtemperatuur ca. 27 C) en koele winters (gemiddelde dagtemperatuur ca. 4 C). Het prijsniveau van Washington is enigszins vergelijkbaar met dat van Nederland. Vergeet niet om in taxi’s, restaurants en cafés 15 tot 20% fooi te geven.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.