Kaart

Amsterdam - Xiamen

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Xiamen

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 472

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

4

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 9327 kilometer

10u 45min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Xiamen

1 luchthaven

Gaat u naar China en zoekt u vliegtickets Xiamen? Dan wilt u natuurlijk weten met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Xiamen kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf de luchthaven naar het centrum van Xiamen kunt reizen en andere praktische informatie. Op deze pagina kunt u er alles over lezen.

Luchtvaartmaatschappijen

Xiamen Gaoqi International Airport, zoals het vliegveld van Xiamen officieel heet, bevindt zich 10 kilometer ten noorden van het centrum van Xiamen en is het grootste vliegveld in de provincie Fujian. Luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Xiamen uitvoeren zijn onder meer KLM en Xiamen Airlines. Daarnaast zijn er diverse luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Xiamen uitvoeren, waaronder China Southern Airlines, Malaysia Airlines, Cathay Pacific, Garuda Indonesia en Qatar Airways.

Paspoort en visum

Reizigers die over een Nederlands paspoort beschikken hebben een visum nodig om van Amsterdam naar Xiamen te reizen, dit visum kan worden aangevraagd bij het Chinees consulaat in Den Haag. Bovendien dient het paspoort tot minimaal 6 maanden na verblijf in China geldig te zijn.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Amsterdam naar Xiamen gaat vliegen wordt geadviseerd minimaal 2 tot 3 uur voordat uw vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig te zijn op Schiphol, vanwege de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles. Zodra uw vliegtuig is geland op Xiamen Gaoqi International Airport dient u, nadat u de paspoortcontrole bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald, de borden (ook in het Engels) naar de (shuttle)bushaltes, balies van autoverhuurbedrijven of de taxistandplaats volgen, afhankelijk van hoe u vanaf het vliegveld van Xiamen verder wenst te reizen naar uw eindbestemming.

Reistijd en tijdsverschil

In China is het 6 uur later dan in Nederland, als u van Amsterdam naar Xiamen gaat vliegen zult u dus zeker last hebben van een jetlag. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Xiamen duren ruim 11,5 uur. Bij indirecte vluchten dient u rekening te houden met een reistijd van wel 15 uur of meer, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang de overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaarstaat op Xiamen Gaoqi International Airport dan kunt u het beste de shuttlebus of bus naar uw hotel in Xiamen nemen. De halte voor de shuttlebus bevindt zich rechtsbuiten bij de aankomsthal, de haltes van de lijnbussen bevinden zich links. Vanaf het vliegveld van Xiamen kunt u de volgende vijf lijnbussen naar het centrum van de stad nemen: lijn 27 (richting haven), lijn 37 (richting treinstation), lijn 41 (richting Bonded), lijn 81 (richting Lian hua Er Cun) en lijn 91 (richting Exhibition Center). De shuttlebussen rijden onder meer naar de districten Jimei, Xinglin en Tongan in Xiamen, naar Quanzhou en naar Zhangzhou City. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

Xiamen kent warme zomers (gemiddelde dagtemperatuur 32 C) en milde winters (gemiddelde dagtemperatuur 16 C). De prijzen in Xiamen liggen wat lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.