Kaart

Amsterdam - Halifax

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Halifax Internationaal

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 367

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 4903 kilometer

11u 10min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Air Canada

Halifax Internationaal

1 luchthaven

Wie van Amsterdam naar de Canadese stad Halifax in de provincie Nova Scotia gaat vliegen landt op Halifax Stanfield International Airport, dat zo’n 34 kilometer ten noorden van de stad Halifax ligt. Op deze pagina kunt u lezen met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Halifax kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe lang uw vliegreis duurt en andere praktische informatie die nuttig kan zijn als u vliegtickets Halifax gaat boeken.

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn helaas geen luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Halifax aanbieden, u dient dus altijd minimaal 1 keer over te stappen als u naar deze bestemming wilt reizen. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Halifax met 1 overstap uitvoeren zijn onder meer Air Canada, Lufthansa, American Airlines, KLM en Delta Airlines.

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken en voor een vakantie of zakenreis naar Canada gaan hoeven geen visum aan te vragen. Wel dienen zij over een geldig paspoort te beschikken en minimaal 72 uur voor hun vertrek een online eTA formulier in te vullen.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Amsterdam naar Halifax gaat reizen wordt aangeraden om minimaal 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig op Schiphol aanwezig te zijn, zodat u voldoende tijd heeft voor de paspoort- en veiligheidscontroles. Zodra u in Halifax bent geland, de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald volgt u de bewegwijzering (in het Engels en Frans) naar de bushaltes, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u vanaf de luchthaven van Halifax naar uw eindbestemming wenst te reizen.

Reistijd en tijdsverschil

In de Canadese provincie Nova Scotia is het 5 uur vroeger dan in Nederland, u zult dus zeker last krijgen van een jetlag als u van Amsterdam naar Halifax gaat vliegen. Vluchten van Amsterdam naar Halifax duren tussen de 11 en 20 uur inclusief overstaptijd. De totale reistijd is afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw dient over te stappen en hoe lang uw overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Als er geen huurauto voor u klaarstaat op het vliegveld van Halifax kunt u prima met de bus naar uw hotel in Halifax gaan. Op de luchthaven stoppen namelijk diverse bussen, waaronder MetroX route 320, welke onderweg stopt bij de Dartmouth Bridge Terminal en het plaatsje Fall River en als eindbestemming Downtown Halifax heeft. Neemt u liever een taxi naar uw eindbestemming, volg dan in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt.

Praktische informatie

In Halifax zijn de zomers mild, met een gemiddelde dagtemperatuur van ca. 20 C. Gedurende de wintermaanden liggen de temperaturen meestal iets onder 0 C. Het prijsniveau in Halifax is vergelijkbaar met dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.