Kaart

Vluchten van Amsterdam Schiphol naar J.A. Douglas McCurdy Sydney

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar J.A. Douglas McCurdy Sydney

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 517

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 4600 kilometer

19u 13min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Air Canada

J.A. Douglas McCurdy Sydney

1 luchthaven

Gaat u op vakantie naar Down Under en begint u uw avontuur in Sydney? Op deze pagina vindt u praktische informatie over uw vliegreis van Amsterdam naar Sydney.

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Amsterdam Schiphol kunt u met diverse luchtvaartmaatschappijen naar

Sydney Kingsford Smith Airport vliegen, zoals de luchthaven van de hoofdstad van Australië officieel heet. Er zijn geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Sydney; dit komt omdat de totale reisafstand te ver is om in één keer te overbruggen, u zult dus altijd minimaal 1 tussenstop maken als u van Amsterdam naar Sydney gaat vliegen. Luchtvaartmaatschappijen die vluchten van Amsterdam naar Sydney met 1 tussenstop aanbieden zijn onder meer China Airlines, China Southern, British Airways, Singapore Airlines en Cathay Pacific. Bent u op zoek naar goedkope vliegtickets naar Sydney en vindt u het geen probleem om meer dan 1 tussenstop te maken, dan kunt u ook eens kijken naar beschikbare vluchten bij luchtvaartmaatschappijen als Emirates, Etihad Airways, KLM en Austrian Airlines.

Paspoort en visum

Indien u naar Sydney wilt gaan vliegen dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort en een e-visum, dat u geheel kosteloos via internet kunt aanvragen als u minder dan 3 maanden in Australië blijft

Luchthaven van vertrek en bestemming

Voor vluchten van Amsterdam naar Sydney wordt geadviseerd minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, vanwege de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles. Zodra u in Sydney bent geland, de douane heeft gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden te volgen naar de taxistandplaats, (shuttle)bushalte, treinstation (Airport Link) en/of autoverhuurbedrijven.

Reistijd en tijdsverschil

In het oosten van Australië is het 10 uur later dan in Nederland, u zult dus zeer zeker last hebben van een jetlag als u van Amsterdam naar Sydney gaat vliegen. De totale reistijd van Amsterdam naar Sydney bedraagt gemiddeld tussen de 23 en 36 uur, afhankelijk van hoeveel tussenstops u maakt en hoe lang uw overstaptijd duurt.

Vervoer vana de luchthaven

Het goedkoopst en meest efficiënt is om de trein naar uw hotel in Sydney te nemen. U volgt daarvoor de borden naar de treinstations, die zich zowel onder de internationale als binnenlandse terminals bevinden. Daarnaast kunt u met buslijn 400 van het vliegveld naar Sydney reizen, deze bus stopt in de buitenwijken aan de oostkant van Sydney alsmede in de wijken Inner West en St George. Uiteraard kunt u ook een taxi naar het centrum van Sydney nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

Sydney heeft een gematigd klimaat waarbij het gehele jaar door regen kan vallen. In de zomer (van december tot maart) ligt de gemiddelde dagtemperatuur op 25 C. De winters in Sydney (van juni tot september) zijn mild, met temperaturen tussen de 8 C en 16 C.  Het prijsniveau van Sydney is vergelijkbaar met dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.