Kaart

Amsterdam - Toronto

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Toronto

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 286

Directe luchtvaartmaatschappijen

5

Vluchten per week

20

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 6022 kilometer

7u 55min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Toronto Pearson Internationaal, Hamilton, Kitchener / Waterloo en Toronto Island

4 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Toronto

 

Amsterdam - Toronto

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Toronto het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Canada zijn doorgaans het goedkoopst als je ze geruime tijd van tevoren boekt, want dan liggen de prijzen vaker onder het reguliere tarief. Ben je benieuwd wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week deze vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je reisdata flexibel zijn en wilt weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Toronto het goedkoopst zijn doe je er goed aan in de hele maand te zoeken. Je ziet dan meteen wanneer de tickets waar je naar zoekt de laagste prijs hebben en direct boeken hoeft niet, want met het handige Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijzen van de vliegtickets waar je interesse in hebt in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld krijg je automatisch een melding als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Toronto?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Toronto worden uitgevoerd door KLM, Air Canada en Jet Airways. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Toronto zijn ook mogelijk en worden onder meer aangeboden door Aer Lingus, Delta Air Lines, British Airways, Lufthansa en TAP Air Portugal.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Toronto?

 

Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Toronto duurt ca. 8 uur en 10 minuten. Heb je gekozen voor een indirecte vlucht van Amsterdam naar Toronto, dan neemt je reistijd tussen de 12 en 20 uur in beslag. De totale reisduur is hierbij afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Toronto vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Reizigers die vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol willen reizen kunnen het beste met het openbaar vervoer gaan, want dan hoef je geen parkeerkosten te betalen en vermijd je files. Vanaf Amsterdam Centraal rijden er elk uur gemiddeld ca. 6 treinen naar Schiphol, en ook vanaf station Amsterdam Zuid en Amsterdam Bijlmer kun je rechtstreeks naar Schiphol gaan. Ook zijn er talloze bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Ga naar de website van je luchtvaartmaatschappij als te weten wilt komen hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Toronto

 

Toronto telt twee vliegvelden, te weten Toronto Pearson International Airport, dat gebruikt wordt voor de internationale luchtvaart, en Billy Bishop Toronto City Airport (ook vaak Toronto Island Airport genoemd), dat alleen gebruikt wordt voor regionale bestemmingen. Als je van Amsterdam naar Toronto gaat vliegen land je dus altijd op Toronto Pearson International Airport.

 

Van Toronto Pearson International Airport naar het centrum van Toronto: Als je met het openbaar vervoer van Toronto Pearson International Airport naar het centrum van de stad wilt gaan reizen kun je het beste de trein nemen. Tussen Toronto Pearson International Airport en het centrum van Toronto rijdt namelijk de Union Pearson Express, die via Weston en Bloor naar Union Station in het centrum van de stad rijdt. Daarnaast zijn er diverse bussen die je vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad brengen, waaronder lijn 192, 52A, 300A en 307 van de Toronto Transit Commission (TTC), lijn 34 en 40 van GO Transit en de 115 Airport Express van Brampton Transit. Uiteraard kun je ook een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats. Ga je een auto huren op het vliegveld van Toronto en vervolgens met je huurauto naar het centrum van de stad rijden, dan dien je als je het luchthaventerrein afrijdt de ON-427 S en Gardiner Expy E richting Lake Shore Blvd W in Toronto te nemen. Neem vervolgens de afslag Lake Shore Boulevard en blijf deze weg volgen tot je in het centrum van de stad bent. Een taxi- of autorit vanaf Toronto Pearson International Airport naar het centrum van de stad duurt als je niet in files en opstoppingen terecht komt ca. 40 minuten. Onderweg hoef je nergens tol te betalen.

 

Visum Toronto

 

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken en voor een vakantie of zakenreis naar Canada gaan hoeven geen visum aan te vragen. Wel dienen zij over een geldig paspoort te beschikken en minimaal 72 uur van tevoren een online eTA formulier in te vullen.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Toronto

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Toronto

 

In Toronto zijn de zomers warm en droog, waarbij de gemiddelde dagtemperatuur ca. 25 C of hoger bedraagt, maar de winters koud, waarbij het soms lager dan – 10 C wordt en er ook vaak sneeuw valt. De beste periode voor een stedentrip naar Toronto is de lente of herfst, wanneer de temperatuur overdag niet te hoog of te laag is en er de minste toeristen zijn.

 

Vervoer in Toronto

 

Veel bezienswaardigheden in het centrum zijn prima te voet te bereiken. Voor grotere afstanden kun je gebruik maken van de bus, Toronto Streetcar (tram), Toronto Rocket Train (metro) en natuurlijk de taxi.

 

Zien en doen in Toronto en omgeving

 

Wat te doen in Toronto: 10 tips en bezienswaardigheden

Zien is gaan: de 10 mooiste plekken voor een vakantie in Canada

5 mooiste roadtrips door Canada

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per december 2017

 

Toronto: vliegvelden

Toronto: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Toronto

Vergelijk hier hotels in Toronto

Autoverhuur in Toronto

Vind hier huurauto’s in Toronto

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.