Kaart

Amsterdam - Zürich

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Zürich

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 76

Directe luchtvaartmaatschappijen

9

Vluchten per week

78

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 604 kilometer

1u 20min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Zürich

1 luchthaven

Gaat u van Amsterdam naar Zürich vliegen? Lees dan hier met welke luchtvaartmaatschappijen u naar Zürich kunt gaan, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Zürich naar het centrum van de stad of andere eindbestemming kunt reizen en andere informatie die handig is om te weten als u vliegtickets Zürich wilt gaan boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Amsterdam kunt u met diverse luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks naar Zürich vliegen, te weten KLM (al dan niet uitgevoerd door KLM Cityhopper) en Swiss Airlines (al dan niet uitgevoerd door Edelweiss Air). Daarnaast zijn er talloze luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten tussen Amsterdam en Zürich aanbieden, waaronder Austrian Airlines, Alitalia, SAS, Vueling, Adria, British Airways en Lufthansa.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om naar Zürich te vliegen, een geldig paspoort of Europees Identiteitsbewijs is voldoende.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam naar Zürich gaan vliegen kunnen het beste minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van hun vliegtuig aanwezig zijn op Schiphol, vanwege de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles, met name tijdens het vakantieseizoen. Zodra u bent aangekomen op Zürich Airport volgt u, zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald, de borden naar het treinstation, de bus-/tramhaltes, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u na aankomst op de luchthaven van Zürich door wenst te reizen naar uw eindbestemming.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Zwitserland, een jetlag is dus uitgesloten als u van Amsterdam naar Zürich gaat vliegen. Directe vluchten van Amsterdam naar Zürich Airport duren ca. 1,5 uur. Indirecte vluchten kunnen wel 4 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Wie geen auto gaat huren op Zürich Airport en ook geen transfer heeft geregeld kan kiezen uit verschillende vormen van openbaar vervoer om naar het hotel in Zürich of andere eindbestemming te reizen. Vooral voor regionale bestemmingen maar ook voor een snelle rit naar het centrum van de stad is de trein de beste optie, want op de luchthaven van Zürich bevindt zich een treinstation (“Airport Centre”) waar treinen stoppen in de richting Bazel, Bern, Biel/Bienne, Brig, Geneve, Konstanz, Lausanne, Luzern, München, Romanshorn, St. Gallen en Winterthur. Daarnaast rijden er ca. 13 treinen per uur naar het centraal station van Zürich. Ook stoppen er diverse bussen en trams op het vliegveld van Zürich, die vooral handig zijn om te nemen als uw eindbestemming in de omgeving van het vliegveld ligt. Tramlijn 10 rijdt ook naar het centrum van de stad, maar deze doet er veel langer over dan de trein. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen naar uw eindbestemming, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

Zürich kent milde zomers (gemiddelde dagtemperatuur 16 - 23 C) en koude winters (gemiddelde dagtemperatuur 0 C).  Het prijsniveau van Zwitserland ligt flink wat hoger dan dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.