Kaart

Bangkok Chiang Mai

Vluchtinformatie van Bangkok naar Chiang Mai

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 29

Directe luchtvaartmaatschappijen

15

Vluchten per week

463

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 582 kilometer

1u 0min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Thai AirAsia

Chiang Mai

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Bangkok – Chiang Mai

 

Bangkok - Chiang Mai

 

Wanneer zijn vliegtickets van Bangkok naar Chiang Mai het goedkoopst?

 

Vliegtickets voor binnenlandse vluchten in Thailand zijn vaak het goedkoopst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven doorgaans onder de reguliere prijs. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week specifieke vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Zijn je reisplannen flexibel en ben je benieuwd wanneer vliegtickets van Bangkok naar Chiang Mai de laagste prijs hebben? Dan kun je het beste in de hele maand zoeken want dan zie je in één oogopslag wanneer de betreffende tickets het goedkoopst zijn. Wil je er nog even over nadenken voordat je gaat boeken, dan kan dat natuurlijk. Gebruik in dat geval het Prijsalarm van Skyscanner om de prijs van het vliegticket van jouw keuze in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld krijg je meteen een melding als de prijs van je vliegticket stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Bangkok naar Chiang Mai?

 

Rechtstreekse vluchten van Bangkok naar Chiang Mai worden uitgevoerd door Thai Vietjet Air, Air Asia, Thai Lion Air, Bangkok Airways, Nok Air en Thai Smile. Indirecte vluchten van Bangkok naar Chiang Mai waarbij je onderweg 1 of 2 keer dient over te stappen zijn mogelijk met onder meer Bangkok Airways, Thai Smile en Lao Airlines.

 

Hoe lang is het vliegen van Bangkok naar Chiang Mai?

 

Rechtstreekse vluchten van Bangkok naar Chiang Mai duren gemiddeld 1 uur en 20 minuten. Neem je een indirecte vlucht, dan kan je vliegreis tussen de 3 en 6 uur in beslag nemen. De totale reisduur is in dit geval afhankelijk van waar je dient over te stappen en hoe lang je overstaptijd duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Bangkok

 

Bangkok heeft twee vliegvelden, te weten Bangkok Suvarnabhumi Airport en Bangkok Don Meuang Airport. Welk vliegveld van vertrek je kiest kun je het beste laten afhangen van waar in Bangkok je verblijft en de prijs van het vliegticket.

 

Vliegveld Bangkok Suvarnabhumi

 

Van het centrum van Bangkok naar Bangkok Suvarnabhumi Airport: Het vliegveld Bangkok Suvarnabhumi bevindt zich 32 km ten oosten van het centrum van de stad en is op verschillende manieren te bereiken. Als je van plan bent om met het openbaar vervoer naar Suvarnabhumi Airport te gaan kun je het beste de Airport Rail Link (ARL) nemen, die diverse stations in het centrum van Bangkok heeft. Daarnaast rijden er ook regionale treinen, bussen, taxi’s en minibusservices naar Bangkok Suvarnabhumi Airport. Ga je met je huurauto naar de luchthaven rijden, volg dan de borden naar autoweg 7 (de Sirat Expressway) en neem na ca. 20 minuten de afslag Suvarnabhumi Airport.

 

Wanneer op Bangkok Suvarnabhumi Airport aanwezig zijn: Informeer bij je luchtvaartmaatschappij hoe lang je voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig op Bangkok Suvarnabhumi Airport aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur van tevoren.

 

Vliegveld Bangkok Don Meuang

 

Van het centrum van Bangkok naar Bangkok Don Meuang Airport: Het vliegveld Bangkok Don Meuang bevindt zich 27 km ten noordoosten van het centrum van de stad en is op verschillende manieren te bereiken. Als je van plan bent om met het openbaar vervoer naar Don Meuang Airport te gaan kun je diverse bussen nemen, waaronder bus 29 (opstappen in Hua Lamphong) en bus 510 (opstappen bij het Victory Monument). Ook rijden er treinen vanaf het centrum van de stad naar Bangkok Don Meuang Airport, maar deze rijden vrij onregelmatig. Vanaf 2020 worden de openbaar vervoersmogelijkheden naar Bangkok Don Meuang Airport sterk uitgebreid en kun je tevens de metro (Dark Red Line) of Airport Rail Link (ARL) nemen, die beiden diverse stations in het centrum van Bangkok hebben. Ga je met je huurauto naar de luchthaven rijden, volg dan de borden naar de Dong Meuang Tollway en blijf op deze weg rijden tot je de afslag naar het vliegveld ziet. Op deze weg is het altijd heel druk, dus houd rekening van een reistijd van minimaal 1 uur.

 

Wanneer op Bangkok Don Meuang Airport aanwezig zijn: Informeer bij je luchtvaartmaatschappij hoe lang je voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig op Bangkok Don Meuang Airport aanwezig dient te zijn, meestal is dit 1 tot 2 uur van tevoren.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Chiang Mai

 

Vliegveld Chiang Mai

 

Chiang Mai International Airport is het drie na drukste vliegveld van Thailand en bevindt zich een kleine 11 km ten noorden van het centrum van Chiang Mai, een stad in het noorden van Thailand die het gehele jaar door zeer in trek is bij toeristen.

 

Van Chiang Mai International Airport naar het centrum van Chiang Mai: Als je vanaf Chiang Mai International Airport naar het centrum van Chiang Mai wil gaan is de taxi je beste optie, want tuk tuks en songthaews (minibusjes) mogen geen passagiers oppikken op de luchthaven. Loop als je een taxi neemt naar de officiële taxiloketten van Taxi Meter of Chiang Mai Airport Taxi in de aankomsthal, waar je een taxi kunt bestellen waarmee je voor een vast tarief (variërend van 150 baht voor een kleine auto en 250 baht voor een grote auto) naar het centrum van de stad wordt gebracht. Als je op Chiang Mai International Airport een auto wilt huren en vervolgens naar het centrum van Chiang Mai gaat rijden dien je vanaf het vliegveld de borden naar de 4032 te volgen, welke je naar het centrum van de stad brengt. Een autorit van Chiang Mai International Airport naar het centrum van Chiang Mai duurt zonder files en opstoppingen meestal niet langer dan een kleine 20 minuten.

 

Visum Chiang Mai

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoeft geen visum aan te vragen om van Bangkok naar Chiang Mai te vliegen. Wel dient je paspoort op de datum van aankomst in Thailand nog 6 maanden geldig te zijn.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Chiang Mai

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Chiang Mai

 

De gemiddelde dagtemperatuur in Chiang Mai is het gehele jaar door zo’n 30C. Echter, je kunt Chiang Mai het beste tussen november en april bezoeken, want dan is het droge seizoen.

 

Vervoer in Chiang Mai

 

In Chiang Mai kun je gebruik maken van tuk tuks en songthaews (minibusjes). Daarnaast kunt u in Chiang Mai fiets of brommer huren, een taxi nemen of een auto met chauffeur huren.

 

Zien en doen in Chiang Mai en omgeving

 

Wat te doen in Chiang Mai: de 10 mooiste plekken en tips

Backpacken in Thailand of Maleisië? Skyscanner vergelijkt

Verre reizen met kinderen? Ga met je kids naar Azië!

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per januari 2018

 

Chiang Mai: vliegvelden

Chiang Mai: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Chiang Mai

Vergelijk hier hotels in Chiang Mai

Autoverhuur in Chiang Mai

Vind hier huurauto’s in Chiang Mai

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.