Kaart

Bangkok Phuket

Vluchtinformatie van Bangkok naar Phuket

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 32

Directe luchtvaartmaatschappijen

15

Vluchten per week

468

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 683 kilometer

1u 15min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Thai AirAsia

Phuket

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Bangkok – Phuket

 

Bangkok - Phuket

 

Wanneer zijn vliegtickets van Bangkok naar Phuket het goedkoopst?

 

Binnenlandse vluchten van Bangkok naar Phuket zijn doorgaans het goedkoopst als je de vliegtickets ruim van tevoren boekt, want dan liggen de prijzen meestal wat lager. Ben je benieuwd wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week specifieke vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Staan je reisplannen nog niet vast en wil je weten wanneer vliegtickets van Bangkok naar Phuket het goedkoopst zijn? Zoek dan ook eens in de hele maand, want dan zie je direct wanneer tickets voor deze route het laagst in prijs zijn. Wil je nog niet meteen boeken? Dat kan, want met het handige Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijs van het vliegticket waar je interesse in hebt heel in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld krijg je meteen een melding als de prijs van je vliegticket stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Bangkok naar Phuket?

 

Rechtstreekse vluchten van Bangkok naar Phuket worden uitgevoerd door Air Asia, Bangkok Airways, Thai Lion Air, Thai Smile, Thai Airways en Nok Air. Kies je voor een indirecte vlucht van Bangkok naar Phuket dan kun je vliegen met onder meer Scoot, Malindo Air en Malaysia Airlines.

 

Hoe lang is het vliegen van Bangkok naar Phuket?

 

Rechtstreekse vluchten van Bangkok naar Phuket duren gemiddeld 1 uur en 25 minuten. Bij indirecte vluchten van Bangkok naar Phuket kan je vliegreis tussen de 4 en 10 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Bangkok

 

Bangkok heeft twee vliegvelden, te weten Bangkok Suvarnabhumi Airport en Bangkok Don Meuang Airport. Vanaf beide luchthavens in het mogelijk om naar Phuket te vliegen. Welk vliegveld je kiest kun je laten afhangen van waar je op dat moment in Bangkok verblijft en de prijs van je vliegticket.

 

Vliegveld Bangkok Suvarnabhumi

 

Van het centrum van Bangkok naar Bangkok Suvarnabhumi Airport: Het vliegveld Bangkok Suvarnabhumi bevindt zich 32 km ten oosten van het centrum van de stad en is prima te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Ga je met het openbaar vervoer naar Suvarnabhumi Airport, dan kun je het beste de Airport Rail Link (ARL) nemen die diverse stations in het centrum van Bangkok heeft. Daarnaast zijn er ook regionale treinen, bussen, taxi’s en minibusservices die naar Bangkok Suvarnabhumi Airport rijden. Als je met je huurauto naar de luchthaven wilt gaan rijden dien dien je de borden naar autoweg 7 (de Sirat Expressway) te volgen en na ca. 20 minuten de afslag Suvarnabhumi Airport te nemen.

 

Wanneer op Bangkok Suvarnabhumi Airport aanwezig zijn: Raadpleeg de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig op Bangkok Suvarnabhumi Airport aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur van tevoren.

 

Vliegveld Bangkok Don Meuang

 

Van het centrum van Bangkok naar Bangkok Don Meuang Airport: Het vliegveld Bangkok Don Meuang ligt 27 km ten noordoosten van het centrum van de stad. Als je met het openbaar vervoer naar Don Meuang Airport wilt gaan kun je diverse bussen nemen, waaronder bus 29 (opstappen in Hua Lamphong) en bus 510 (opstappen bij het Victory Monument). Ook rijden er treinen vanaf het centrum van de stad naar Bangkok Don Meuang Airport, maar vanwege de onbetrouwbare dienstregelingen is dit niet aan te bevelen. Vanaf 2020 wordt het openbaar vervoer naar Bangkok Don Meuang Airport sterk uitgebreid en kun je tevens de metro (Dark Red Line) of Airport Rail Link (ARL) nemen, die beiden diverse stations in het centrum van Bangkok hebben. Ga je met je huurauto naar de luchthaven, volg dan de borden naar de Dong Meuang Tollway en blijf op deze weg tot je de afslag naar het vliegveld ziet. Op deze weg is het altijd heel druk, dus houd rekening van een reistijd van minimaal 1 uur.

 

Wanneer op Bangkok Don Meuang Airport aanwezig zijn: Check de website van je luchtvaartmaatschappij als je benieuwd bent hoe lang je voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig op Bangkok Don Meuang Airport aanwezig dient te zijn, meestal is dit 1 tot 2 uur van tevoren.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Phuket

 

Vliegveld Phuket

 

De luchthaven van Phuket, ook wel Phuket International Airport genoemd, ligt 32 kilometer ten noorden van Phuket City en is na de twee luchthavens van Bangkok (Suvarnabhumi Airport en Don Mueang International Airport) het grootste vliegveld van Thailand.

 

Van Phuket International Airport naar het centrum van Phuket: Als je vanaf Phuket International Airport naar het centrum van de stad (Phuket City) wilt gaan kun je het beste een taxi nemen of gebruik maken van tuk tuks en songthaews (minibusjes). Ga je op Phuket International Airport een auto huren en met je huurauto naar Phuket City rijden dan dien je vanaf het luchthaventerrein de 402 op te rijden richting Phuket City, deze brengt je rechtstreeks naar het centrum van de stad. Zonder files en opstopping duurt de autorit van het vliegveld van Phuket naar Phuket City iets minder dan een uur. Onderweg hoef je nergens tol te betalen.

 

Visum Phuket

 

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken hoeven geen visum aan te vragen om van Bangkok naar Phuket te vliegen. Je paspoort dient op de datum van aankomst in Thailand nog wel 6 maanden geldig te zijn.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Phuket

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Phuket

 

Phuket heeft een tropisch klimaat waarbij de gemiddelde dagtemperatuur altijd tussen de 30 C en 33 C ligt. Het droge seizoen, dat van december tot april loopt, is de beste periode om Phuket te bezoeken. In het regenseizoen kan er elke dag heel veel regen vallen.

 

Vervoer in Phuket

 

In Phuket City kunt je overal songthaews nemen, dit zijn minibusjes die op vaste routes rijden tussen dorpen en stranden. Daarnaast kun je gebruik maken van bussen, brommertaxi’s, tuk tuks en taxi’s.

 

Zien en doen in Phuket en omgeving

 

Wat te doen op Phuket, Thailand: 10 leuke tips

Phuket: 10 geheime stranden en eilanden

2 weken reizen door Zuid-Thailand? Volg dan deze prachtige route

Backpacken in Thailand of Maleisië? Skyscanner vergelijkt

Yoga in het buitenland en meer vakanties vol flow en zen

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per januari 2018

 

Phuket: vliegvelden

Phuket: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Phuket

Vergelijk hier hotels in Phuket

Autoverhuur in Phuket

Vind hier huurauto’s in Phuket

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.