Kaart

Chiang Mai - Bangkok

Vluchtinformatie van Chiang Mai naar Bangkok

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 30

Directe luchtvaartmaatschappijen

16

Vluchten per week

463

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 582 kilometer

1u 0min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Thai AirAsia

Bangkok Suvarnabhumi en Bangkok Don Meung

2 luchthavens

Bent u van plan om van Chiang Mai naar Bangkok te vliegen en zoekt u goedkope vliegtickets Bangkok? Dan kunt u vliegen naar twee luchthavens, te weten Suvarnabhumi Airport en Don Mueang International Airport. De keuze van het vliegveld van bestemming kunt u laten afhangen van waar uw hotel in Bangkok zich bevindt en/of de prijs van uw vliegticket.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Chiang Mai naar Suvarnabhumi Airport in Bangkok uitvoeren, te weten Thai Smile, Thai Airways en Bangkok Airways. Luchtvaartmaatschappijen die directe vluchten van Chiang Mai naar Don Mueang International Airport aanbieden zijn onder meer Thai Lion Air en Air Asia.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om van Chiang Mai naar Bangkok te vliegen. Wel dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat toen u Thailand binnenkwam nog minimaal 6 maanden geldig was. Per bezoek mag u zonder visum maximaal 60 dagen in Thailand blijven.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Chiang Mai naar Bangkok gaat vliegen wordt geadviseerd om minimaal 1 tot 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Chiang Mai International Airport, zoals het vliegveld van Chiang Mai officieel wordt genoemd, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles soms wat extra tijd kosten. Nadat u op Suvarnabhumi Airport of Don Mueang International Airport bent geland en uw koffers van de band heeft gehaald volgt u de borden (ook in het Engels) naar de taxistandplaats, (shuttle)bushalte, het treinstation van de Airport Rail Link (alleen op Suvarnabhumi Airport) of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van welk manier van transport u kiest om naar uw eindbestemming in Bangkok te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Chiang Mai en Bangkok, een jetlag is dus niet te verwachten als u tussen deze twee bestemmingen gaat vliegen. Directe vluchten van Chiang Mai naar Bangkok duren ca. 1 uur en 1 kwartier.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Als u op Suvarnabhumi Airport  landt kunt u het beste met de Airport Rail Link (ARL) naar uw hotel in Bangkok of andere eindbestemming gaan, want die pendelt 24 uur per dag tussen het vliegveld en het centrum van Bangkok. Landt u op Don Mueang International Airport dan kunt u kiezen uit diverse bussen die u naar de binnenstad brengen. Als u veel bagage heeft of met kinderen reist kunt u beter een taxi nemen.

 

Praktische informatie

Bangkok heeft een tropisch klimaat, waarbij de gemiddelde dagtemperatuur het gehele jaar door tussen de 25 en 30 C ligt. Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober en het droge seizoen van november tot en met april. De prijzen in Bangkok liggen een stuk lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.