Kaart

Eindhoven - Kreta

Vluchtinformatie van Eindhoven naar Kreta

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 106

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Kreta Heraklion, Kreta Chania en Sitia

3 luchthavens

Woont u in het zuiden van het land en gaat u op vakantie naar Kreta? Dan hoeft u niet helemaal naar Schiphol te reizen, want u kunt vanaf Eindhoven Airport rechtstreeks naar Kreta vliegen. Op deze pagina kunt u lezen met welke luchtvaartmaatschappijen u van Eindhoven naar Kreta kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Kreta naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie die handig is om te weten als u vliegtickets Kreta heeft geboekt.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Als u vanaf Eindhoven naar Kreta gaat vliegen kunt u kiezen uit twee verschillende vliegvelden van bestemming, te weten Heraklion International Airport en Chania International Airport. Luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks van Eindhoven Airport naar Heraklion International Airport vliegen zijn TUI, Transavia en Ryanair. Ligt uw vakantieaccommodatie op het westelijke gedeelte van Kreta dan is het wellicht handiger om naar Chania International Airport te vliegen. De enige luchtvaartmaatschappij die rechtstreekse vluchten tussen Eindhoven en Chania uitvoert is de budgetmaatschappij Ryanair.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt is een geldig Nederlands paspoort of Europees Identiteitsbewijs voldoende om naar Griekenland te reizen, een visum is dus niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Eindhoven naar Kreta vliegen wordt geadviseerd minimaal 1 uur voor de officiële vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Eindhoven Airport, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen. Nadat u geland bent op Heraklion International Airport of Chania International Airport dient u zodra u uw koffers van de band heeft gehaald de borden naar de bushaltes, balies van autoverhuurbedrijven of de taxistandplaats te volgen, afhankelijk van hoe u vanaf het vliegveld van Kreta naar uw eindbestemming wilt reizen. Heeft u vooraf een transfer geregeld dan staat uw chauffeur of hostess waarschijnlijk op u te wachten in de aankomsthal.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland, een jetlag is dus uitgesloten als u van Eindhoven naar Kreta gaat vliegen. Bij rechtstreekse vluchten van Eindhoven naar Kreta bent u doorgaans iets minder dan 4 uur onderweg.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen transfer heeft geregeld naar uw hotel op Kreta en ook geen huurauto heeft gereserveerd dan kunt u het beste met de bus of shuttlebus naar uw eindbestemming reizen. Op Heraklion International Airport stopt bus 78, die u naar het centrum van Heraklion brengt. Als u op Chania International Airport landt dan dient u bus 3 te nemen, welke tussen de luchthaven en het centrum van Chania rijdt. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, wat met name handig is als u veel bagage heeft of met kinderen reist. Volg daarvoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

Op Kreta kunt u ’s zomers genieten van heerlijk weer, met temperaturen van rond de 28 C. Ook in de winter is het klimaat op Kreta zeer mild, met temperaturen die overdag meestal niet onder de 12 C komen. Het prijsniveau op Kreta ligt wat lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.