Kaart

Eindhoven - Istanboel

Vluchtinformatie van Eindhoven naar Istanboel

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Istanbul Ataturk, Istanbul Sabiha en Istanbul

3 luchthavens

Indien u in het zuiden van het land woont en naar Istanbul gaat voor familiebezoek, een stedentrip of zakenreis dan hoeft u niet in de file naar Amsterdam Schiphol te gaan staan, want vanaf Eindhoven Airport kunt u tegenwoordig rechtstreeks naar Sabiha Gökçen International Airport vliegen, dat zich ca. 35 kilometer ten zuidoosten van het centrum van de stad bevindt, in het Aziatische gedeelte van Istanbul. Vliegt u liever naar Istanbul Atatürk Airport dan kunt u helaas niet vanaf Eindhoven vliegen en dient u naar Amsterdam Schiphol te gaan.

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Eindhoven kunt u met de Nederlandse prijsvechter Transavia rechtstreeks naar Istanbul vliegen, u bent dus altijd verzekerd van goedkope vliegtickets naar Istanbul als u vanaf Eindhoven vertrekt.

Paspoort en visum

Als u over de Nederlandse nationaliteit beschikt dient u een visum te hebben om van Eindhoven naar Istanbul te vliegen. U kunt dit visum aanvragen via internet, of na aankomst bij het visaloket op Sabiha Gökçen International Airport. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een paspoort of Europese Identiteitskaart die op de datum dat u aankomt in Turkije nog minimaal 180 dagen geldig is.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam naar Istanbul vliegen wordt aangeraden om minimaal 1 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Eindhoven Airport, zodat u voldoende tijd heeft voor de paspoort- en veiligheidscontroles. Eenmaal aangekomen op Sabiha Gökçen International Airport dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, (shuttle)bushalte en autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reist wilt vervolgen naar uw eindbestemming.

Reistijd en tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland en Turkije is 1 uur, u zult dus nauwelijks last hebben van een jetlag als u van Eindhoven naar Istanbul gaat vliegen. Directe vluchten van Eindhoven naar Istanbul duren zo’n 3,5 tot 4 uur.

Vervoer vanaf de luchthaven

Als u geen auto heeft gehuurd en ook niet wordt afgehaald door uw familie kunt u het beste het openbaar vervoer nemen naar uw hotel in Istanbul, want dat is het goedkoopst. Uiteraard kunt u ook met de taxi gaan, maar let er dan wel op dat u een officiële taxi neemt, want met name taxichauffeurs die ongevraagd hun diensten aanbieden rekenen vaak veel hogere prijzen voor een ritje van Sabiha Gökçen International Airport naar het centrum van Istanbul. Officiële taxi’s staan voor u klaar bij de taxistandplaats die zich vlak naast de terminal van de luchthaven bevindt.

Praktische informatie

In Istanbul is het ’s zomers lekker warm met een gemiddelde dagtemperatuur van 26C. Ook de winters zijn in Istanbul relatief mild, meestal komt het kwik dan niet onder de 8C. De prijzen liggen in Istanbul een stuk lager dan in Nederland, vergeet dus niet om uitgebreid op koopjesjacht te gaan.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.