Kaart

Krabi - Bangkok

Vluchtinformatie van Krabi naar Bangkok

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 29

Directe luchtvaartmaatschappijen

14

Vluchten per week

156

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 660 kilometer

1u 0min

Bangkok Suvarnabhumi en Bangkok Don Meung

2 luchthavens

Vakantiegangers die van Krabi naar Bangkok willen vliegen kunnen kiezen uit twee vliegvelden van bestemming, namelijk Suvarnabhumi Airport (de grootste en tevens internationale luchthaven van Bangkok), en Don Mueang International Airport (een kleinschaliger vliegveld dat vooral voor binnenlandse vluchten wordt gebruikt). Op deze pagina leest u welke luchtvaartmaatschappijen vluchten van Krabi naar Bangkok uitvoeren en vindt u allerlei praktische informatie die handig is om te weten als u van plan bent vliegtickets Bangkok te gaan boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Talloze luchtvaartmaatschappijen vliegen rechtstreeks van Krabi naar Bangkok. Als u van Krabi naar Suvarnabhumi Airport vliegt heeft u de keuze uit onder meer Thai Airways en Bangkok Airways. Boekt u liever vliegtickets van Krabi naar Don Mueang International Airport, dan heeft u de keuze uit onder andere Air Asia, Nok Air en Thai Lion Air.

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken hebben geen nieuw visum nodig om van Krabi naar Bangkok te vliegen. Zij dienen uiteraard wel in het bezit te zijn van een paspoort dat, toen zij Thailand binnenkwamen, nog minimaal 6 maanden geldig was. Daarnaast dient ervoor gezorgd te worden dat het totale verblijf in Thailand niet langer dan 60 dagen duurt.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Krabi naar Bangkok gaat vliegen wordt geadviseerd om minimaal 1 tot 2 uur voordat uw vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig te zijn op Krabi International Airport, vanwege de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontrole. Nadat u op Suvarnabhumi Airport of Don Mueang International Airport bent geland en uw koffers van de band heeft gehaald volgt u de borden (ook in het Engels) naar de taxistandplaats, (shuttle) bushalte, de Airport Rail Link (alleen Suvarnabhumi Airport), het treinstation (alleen Don Mueang International Airport) of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk met welke manier van vervoer u naar uw eindbestemming wilt reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Krabi en Bangkok, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Krabi naar Bangkok gaat vliegen. Directe vluchten van Krabi naar Bangkok duren ca. 1,5 uur.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Als er op het vliegveld van Bangkok geen huurauto voor u klaarstaat en als u via uw hotel ook geen transfer heeft geregeld dan kunt u het beste met het openbaar vervoer naar uw hotel in Bangkok of andere eindbestemming reizen, want deze is doorgaans zeer punctueel en efficiënt. Vliegt u naar Suvarnabhumi Airport, stap dan in de Airport Rail Link (ARL), die dag en nacht rijdt naar talloze bestemmingen in Bangkok. Landt u op Don Mueang International Airport, volg dan de borden naar het Don Mueang Train Station en pak hier de trein naar Hualamphong Train Station, deze bevindt zich in het centrum van Bangkok. Neemt u liever een taxi, houd dan rekening met files en opstoppingen.

 

Praktische informatie

In Bangkok heerst een tropisch klimaat waarbij de gemiddelde dagtemperatuur het gehele jaar door tussen de 25 en 30 C ligt. Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober, de overige maanden is het meest droog. De prijzen in Bangkok liggen flink lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.