Kaart

Londen - Parijs

Vluchtinformatie van Londen naar Parijs

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 56

Directe luchtvaartmaatschappijen

8

Vluchten per week

172

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 326 kilometer

1u 10min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Air France

Parijs Charles de Gaulle, Parijs Orly en Parijs Beauvais

3 luchthavens

Gaat u van Londen naar Parijs vliegen? Lees dan op deze pagina uit welke vliegvelden in Londen u kunt kiezen, naar welke vliegvelden in Parijs u kunt vliegen, welke luchtvaartmaatschappijen vluchten op deze route uitvoeren, hoe u na aankomst op het vliegveld van Parijs uw reis kunt vervolgen en andere praktische informatie die handig is om te weten als u vliegtickets Parijs gaat boeken.

 

Vliegvelden

Wie vanaf Londen naar Parijs gaat vliegen en een rechtstreekse vlucht neemt kan uit maar liefst drie vliegvelden kiezen om te vertrekken, te weten Londen Heathrow, Londen Gatwick en Londen City. Vervolgens kunt u kiezen uit twee vliegvelden van bestemming in Parijs, te weten Charles de Gaulle en Orly. De meeste directe vluchten vanaf Londen hebben Charles de Gaulle als eindbestemming. De keuze van uw vliegveld van vertrek en bestemming kunt u laten afhangen van waar u in Londen verblijft, waar in Parijs of omgeving uw eindbestemming ligt en/of de prijs van het vliegticket en het (openbaar) vervoer van/naar de luchthavens.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Talloze luchtvaartmaatschappijen voeren meerdere keren per dag directe vluchten uit van Londen naar Parijs. Vertrekt u vanaf Londen Heathrow, dan kunt u zowel naar Charles de Gaulle als Orly vliegen met onder meer Air France en British Airways. Boekt u liever vliegtickets vanaf Londen Gatwick, dan kunt u kiezen uit de luchtvaartmaatschappijen Vueling en Easyjet, die beiden naar Charles de Gaulle vliegen. Start u uw reis het liefst op Londen City, dan kunt u uitsluitend vliegen met Cityjet.

 

Paspoort en visum

Indien u de Nederlandse nationaliteit hebt en van Londen naar Parijs gaat vliegen dient u een geldig Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart bij u te hebben, een visum is dus niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Londen naar Parijs gaan vliegen wordt geadviseerd minimaal 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van hun vliegtuig aanwezig te zijn op Londen Heathrow of Londen Gatwick, of minimaal 1 uur van tevoren bij vertrek vanaf Londen City. Zodra u op Charles de Gaulle of Orly bent geland, de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, de (shuttle)bushalte, het treinstation of autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u het liefst van de luchthaven naar uw eindbestemming reist.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Frankrijk is het 1 uur later dan in Engeland, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Londen naar Parijs gaat vliegen Rechtstreekse vluchten van Londen naar Parijs duren een kleine anderhalf uur.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

U bent het voordeligste uit als u vanaf vliegveld Charles de Gaulle of Orly het openbaar vervoer (trein of bus) neemt naar uw hotel in Parijs. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, maar u dient in dat geval altijd rekening te houden met files en opstoppingen die uw taxiritje enorm kunnen vertragen.

 

Praktische informatie

Het weer in Parijs is in de zomer doorgaans iets warmer en droger dan in Londen en in de winter iets kouder, al zijn grote temperatuurverschillen niet te verwachten. Het prijsniveau van Parijs is vergelijkbaar met dat van Londen.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.