Kaart

Maastricht - Amsterdam

Vluchtinformatie van Maastricht naar Amsterdam Schiphol

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 209

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Amsterdam Schiphol

1 luchthaven

Woont u in het zuiden van Nederland of België en gaat u op vakantie naar de Costa Blanca of een stedentrip naar Alicante te maken? Dan kunt u rechtstreeks vanaf Maastricht naar Alicante vliegen! Bekijk op deze pagina met welke luchtvaartmaatschappijen u vanaf Maastricht Aachen Airport naar Alicante–Elche Airport kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Alicante naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie die nuttig is als u vliegtickets Alicante heeft geboekt.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Indien u vanaf Maastricht naar Alicante gaat vliegen bent u aangewezen op de budgetmaatschappij Ryanair, want deze Ierse prijsvechter vliegt als enige rechtstreeks tussen Maastricht Aachen Airport en Alicante–Elche Airport. Gedurende het seizoen, dat meestal van half april tot en met oktober loopt, vliegt Ryanair dagelijks van Maastricht naar Alicante, daarbuiten is de frequentie wat minder of dient u vanaf Amsterdam Schiphol naar Alicante te vliegen.

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken kunnen zowel met een geldig paspoort als een Europese Identiteitskaart naar Spanje reizen, een visum is dus niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Maastricht naar Alicante gaat vliegen wordt aanbevolen minimaal 1 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven, zodat u voldoende tijd heeft voor de verplichte veiligheidscontroles. Mocht u vlotter bij de gate zijn dan verwacht dan kunt u in de vertrekhal nog even winkelen of een kopje koffie drinken. Zodra u bent aangekomen op Alicante–Elche Airport dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de bushaltes, taxistandplaats en balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u vanaf het vliegveld naar uw eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

Tussen Nederland en Spanje is geen tijdsverschil, een jetlag is dus uitgesloten als u van Maastricht naar Alicante gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Maastricht naar Alicante duren ca. 2,5 uur.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Mocht u geen transfer hebben geregeld naar uw hotel in Alicante of andere bestemming aan de Costa Blanca en ook geen huurauto hebben gereserveerd dan kunt u prima van het openbaar vervoer gebruik maken. Op de luchthaven van Alicante stoppen namelijk diverse bussen die richting het centrum van Alicante, Torrellano, Elche, Benidorm, Calpe, Santa Pola, Guardamar, Torrevieja en Murcia rijden. Ook stopt bus C6 op de luchthaven, die het vliegveld verbindt met de Alicante Tram en het treinstation. Als u veel bagage bij u heeft of met kinderen reist is het misschien verstandiger om een taxi te nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats nabij de aankomsthal.

 

Praktische informatie

Alicante heeft een Mediterraan klimaat met warme zomers (gemiddelde dagtemperatuur 30 C) en milde winters (gemiddelde dagtemperatuur 17 C). Het prijsniveau in Alicante ligt iets lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.