Kaart

Newcastle upon Tyne - Amsterdam

Vluchtinformatie van Newcastle naar Amsterdam Schiphol

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 107

Directe luchtvaartmaatschappijen

5

Vluchten per week

30

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 522 kilometer

1u 20min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Amsterdam Schiphol

1 luchthaven

Bent u op dit moment in de Engelse stad Newcastle en wilt u naar Amsterdam vliegen? Op deze pagina leest u welke luchtvaartmaatschappijen vluchten tussen Newcastle en Amsterdam uitvoeren, hoe u na aankomst op het vliegveld van Amsterdam uw reis kunt vervolgen en andere informatie die nuttig kan zijn als u in Newcastle goedkope vliegtickets naar Amsterdam heeft geboekt.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf de luchthaven van Newcastle kunt u met diverse luchtvaartmaatschappijen naar Amsterdam vliegen. Geeft u de voorkeur aan een rechtstreekse vlucht, dan bent u aangewezen op KLM, want dat is de enige luchtvaartmaatschappij die directe vluchten van Newcastle naar Amsterdam uitvoert. Vindt u het geen probleem om onderweg over te stappen, dan kunt u ook kiezen uit diverse indirecte vluchten, onder meer met Scandinavian Airlines, Flybe en British Airways.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt kunt u met een geldig Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart van Newcastle naar Amsterdam vliegen, een visum is uiteraard niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Newcastle naar Amsterdam vliegen wordt geadviseerd minimaal 1 tot 2 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Newcastle Airport, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms langer kunnen duren dan verwacht. Zodra u bent aangekomen op Schiphol kunt u, nadat u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald, de borden naar de taxistandplaats, treinperrons, bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven op Schiphol volgen, afhankelijk van hoe u verder wilt reizen naar uw eindbestemming. Wordt u afgehaald door vrienden of familie, dan hebben zij de mogelijkheid hun auto op een van de vele parkeerplaatsen op het luchthaventerrein neer te zetten en u vervolgens op te wachten in de aankomsthal.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Nederland is het 1 uur later dan in Engeland, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Newcastle naar Amsterdam gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Newcastle naar Amsterdam duren een kleine 1,5 uur. Indirecte vluchten kunnen in totaal tot wel 5 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang de overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Als u geen huurauto op Amsterdam Schiphol Airport heeft gereserveerd dan kunt u prima met het openbaar vervoer (trein of bus) naar uw hotel in Amsterdam of andere bestemming in Nederland reizen. De treinperrons en bushaltes zijn te vinden op Schiphol Plaza, dat vanaf de aankomsthal eenvoudig te voet te bereiken is. Een taxi nemen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

Het klimaat van Nederland lijkt heel erg op dat van Engeland. Het prijsniveau van Nederland is ook vergelijkbaar.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.