Kaart

Rotterdam - Berlijn

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Berlijn

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 612 kilometer

3u 10min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

British Airways

Berlin Tegel en Berlin Schoenefeld

2 luchthavens

Goedkope vluchten van Rotterdam – Berlijn

 

Rotterdam - Berlijn

 

Wanneer zijn vliegtickets van Rotterdam naar Berlijn het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Rotterdam naar Berlijn zijn doorgaans het voordeligst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming het vaakst onder de reguliere prijs. Indien je wilt weten wanneer vliegen naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week de betreffende vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je reisdata flexibel zijn en benieuwd bent wanneer vliegtickets van Rotterdam naar Berlijn het goedkoopst zijn is het raadzaam in de hele maand te zoeken, want dan zie je direct wanneer de tickets die je zoekt het laagst in prijs zijn. Wil je er vervolgens nog even over nadenken? Dat is geen probleem, want je kunt met het handige Prijsalarm van Skyscanner de tarieven van de betreffende tickets in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld word je meteen op de hoogte gebracht als de prijs van het vliegticket waar je oog op is gevallen stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Rotterdam naar Berlijn?

 

Het is helaas niet mogelijk om met een rechtstreekse vlucht van Rotterdam naar Berlijn te vliegen, je dient dus onderweg altijd minimaal één keer over te stappen. Met een overstap van Rotterdam naar Berlijn vliegen is onder meer mogelijk met Transavia (in combinatie met Vueling) en British Airways.

 

Hoe lang is het vliegen van Rotterdam naar Berlijn?

 

Bij indirecte vluchten van Rotterdam naar Berlijn duurt je vliegreis tussen de 4 en 8 uur. De totale reistijd is hierbij afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Rotterdam

 

Vluchten van Rotterdam naar Berlijn vertrekken vanaf Rotterdam The Hague Airport, vaak ook Vliegveld Zestienhoven genoemd. Dit vliegveld bevindt zich op een kleine 3 kilometer afstand van het centrum van Rotterdam is na Eindhoven Airport de grootste regionale luchthaven van Nederland.

 

Van Rotterdam naar Rotterdam The Hague Airport: Als je met de auto vanaf het centrum van Rotterdam naar de luchthaven gaat dien je de A13 richting Rotterdam The Hague Airport op te rijden en vervolgens de borden naar de luchthaven te volgen. Reis je met het openbaar vervoer, dan kun je op het centraal station van Rotterdam buslijn 33 nemen, welke meerdere malen per uur vanaf het centrum van de stad naar het vliegveld rijdt. Een auto- of busrit vanaf het centrum van Rotterdam naar de luchthaven duurt gemiddeld 20 minuten, mits je onderweg niet in files of opstoppingen terecht komt.

 

Wanneer op Rotterdam The Hague Airport aanwezig zijn: raadpleeg de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je voor vertrek van je vliegtuig op het vliegveld van Rotterdam aanwezig moet zijn, meestal is dit 1 tot 2 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Berlijn

 

Vanaf Rotterdam kun je met een indirecte vlucht naar twee verschillende vliegvelden in Berlijn vliegen, te weten Berlijn Tegel en Berlijn Schoenefeld.

 

Vliegveld Berlijn Tegel

 

Van vliegveld Berlijn Tegel naar het centrum van Berlijn: Berlijn Tegel Airport bevindt zich 8 km ten noordwesten van het centrum van Berlijn. Vanaf vliegveld Berlijn Tegel is de binnenstad zowel met de auto als het openbaar vervoer goed te bereiken. Kies je voor het openbaar vervoer, dan kun je vanaf vliegveld Berlijn Tegel het beste de BVG bus nemen, waarna je kunt overstappen op de U-Bahn of S-Bahn om naar het centrum van Berlijn te reizen. Ga je een auto huren op Berlijn Tegel en vervolgens met je huurauto naar het centrum van de stad rijden, dan dien je vanaf het luchthaventerrein de Saatwinkler Damm op te rijden en dan bij de kruising naar de snelweg rechtdoor blijven rijden, de Beusselstraße op. Ga vervolgens na enkele minuten bij de T-splitsing rechtsaf en meteen weer de eerste weg links, de Levetzowstraße in. Deze weg loopt later over in de Altonaer Straße. Je komt nu terecht bij Tiergarten, het grote stadspark in het centrum van Berlijn, vanaf hier kun je doorrijden naar je eindbestemming.

 

Vliegveld Berlijn Schoenefeld

 

Van vliegveld Berlijn Schoenefeld naar het centrum van Berlijn: Berlijn Schoenefeld bevindt zich 18 km ten zuidoosten van het centrum van Berlijn. Reizigers die van Rotterdam naar Berlijn Schönefeld vliegen en vervolgens met het openbaar vervoer naar de stad willen gaan kunnen na aankomst kiezen uit zowel de (shuttle)bus als de trein, want deze luchthaven heeft een eigen treinstation. Als je vanaf Berlin Schönefeld met een huurauto naar het centrum van Berlijn gaat rijden dien je vanaf het luchthaventerrein de A113 richting Berlin-Zentrum op te rijden. Blijf de borden naar Berlin-Zentrum volgen, dan kom je vanzelf in de binnenstad terecht.

 

Visum Berlijn

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoeft geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Berlijn te vliegen, want Duitsland behoort tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je in het vliegtuig stapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Berlijn

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Berlijn

 

Het klimaat van Berlijn is vergelijkbaar met dat van Nederland, al is het er vaak in de zomer iets warmer en in de winter wat kouder. Met name in de zomer en herfst is Berlijn erg in trek bij toeristen, dus als je mensenmassa’s liever wilt vermijden kun je het beste in de winter of lente een stedentrip naar Berlijn boeken. In de herfst en winter valt in Berlijn de meeste neerslag.

 

Vervoer in Berlijn

 

De beste manier om Berlijn te verkennen is te voet of per huurfiets, maar de stad heeft ook een uitgebreid openbaar vervoernetwerk waarbij je kunt kiezen uit de U–Bahn, S-Bahn, tram, bus, veerboot en uiteraard de taxi.

 

Zien en doen in Berlijn

 

Stedentrip Berlijn top 10: tips van een local

Urlaub in Berlijn: 10 gratis Berlijn bezienswaardigheden

Uitgaan in Berlijn: de 9 beste clubs en bars

Fabelhaft slapen: top 10 mooiste hotels in Berlijn

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per februari 2018

 

Berlijn: vliegvelden

Berlijn: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Berlijn

Vergelijk hier hotels in Berlijn

Autoverhuur in Berlijn

Vind hier huurauto’s in Berlijn

 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.