Kaart

Rotterdam - Bilbao

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Bilbao

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 151

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Bilbao

1 luchthaven

Indien u in Rotterdam of Den Haag of omgeving woont en een stedenreis naar Bilbao gaat maken of op vakantie wilt gaan naar Spaans Baskenland vliegt u naar Bilbao Airport, dat ca. 9 kilometer ten noorden van het centrum van de stad ligt. Ontdek op deze pagina met welke luchtvaartmaatschappijen u van Rotterdam naar Bilbao kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten en allerlei andere praktische informatie die handig is om te weten als u vliegtickets Bilbao gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Wie vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Bilbao wil gaan vliegen zal onderweg altijd eenmaal moeten overstappen, er zijn namelijk geen luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Bilbao aanbieden. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Rotterdam naar Bilbao uitvoeren zijn onder meer Vueling, Iberia, Lufthansa en British Airways. Geeft u de voorkeur aan rechtstreekse vluchten naar Bilbao dan dient u vanaf Amsterdam Airport Schiphol te vertrekken.

 

Paspoort en visum

Beschikt u over de Nederlandse nationaliteit dan is een geldig Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart het enige wat u nodig heeft om naar Bilbao te reizen, een visum is dus niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van plan bent om van Rotterdam naar Bilbao te gaan vliegen dan wordt geadviseerd minimaal 1 uur voordat uw vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig te zijn op Rotterdam The Hague Airport, aangezien het soms wat extra tijd kan duren voordat u door de paspoort- en veiligheidscontroles heen bent. Zodra u bent geland op Bilbao Airport kunt u zodra u uw koffers van de band heeft gehaald de borden (ook in het Engels) naar de bushaltes, balies van autoverhuurbedrijven en de taxistandplaats volgen, afhankelijk van op welke manier u vanaf het vliegveld van Bilbao wilt doorreizen naar uw eindbestemming.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Spanje en Nederland, u zult dus geen last krijgen van een jetlag als u van Rotterdam naar Bilbao gaat vliegen. Vluchten van Rotterdam naar Bilbao duren minimaal 4 uur maar soms ook meer, omdat u altijd een indirecte vlucht moet nemen en dus minimaal 1 keer dient over te stappen.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Reizigers die met het openbaar vervoer naar hun hotel in Bilbao willen gaan reizen kunnen het beste buslijn 3247 van BizkaiBus nemen, want deze pendelt de gehele dag tussen de luchthaven en het centrum van de stad. Bevindt uw eindbestemming zich buiten Bilbao dan is de Lurraldebus een betere optie, deze stopt in Zarautz waar u kunt overstappen op de trein. Reist u met kinderen of veel bagage dan is een taxi meestal een betere optie.

 

Praktische informatie

Bilbao heeft een mild klimaat, met redelijk warme zomers (gemiddelde dagtemperatuur 20-25 C) en niet al te koude winters (gemiddelde dagtemperatuur 9-13 C). Het prijsniveau van Bilbao ligt wat lager dan dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.