Kaart

Rotterdam - Istanbul

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Istanboel

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 118

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 2234 kilometer

8u 0min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

British Airways

İstanbul en İstanbul Sabiha Gökçen

2 luchthavens

Goedkope vluchten van Rotterdam – Istanbul

 

Rotterdam - Istanbul

 

Wanneer zijn vliegtickets van Rotterdam naar Istanbul het goedkoopst?

 

Vliegtickets Rotterdam Istanbul zijn meestal het goedkoopst als je ruim van tevoren boekt, want dan bespaar je het meest op de prijs van je ticket. Wil je weten wanneer een ticket Rotterdam Istanvul het voordeligst is, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht en 10 tips voor het vinden van goedkope vliegtickets.

 

Staat je reisdatum nog niet vast en wil je weten wanneer tickets Rotterdam Istanbul het goedkoopst zijn? Zoek dan ook eens in de hele maand, want dan zie je meteen wanneer de tickets in de betreffende maand het laagst in prijs zijn. Meteen te beslissen is niet nodig, want dankzij het handige Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijzen van het vliegticket waar je oog op is gevallen in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm hebt ingesteld ontvang je automatisch een melding als de prijs van het vliegticket Rotterdam Istanbul waar je oog op is gevallen stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Rotterdam naar Istanbul?

 

Helaas zijn er geen rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Istanbul, je dient dus altijd minimaal 1 keer over te stappen als je deze route wil vliegen. Met een overstap van Rotterdam naar Istanbul vliegen is onder meer mogelijk met British Airways en Transavia (in combinatie met Turkish Airlines of Air Europa).

 

Hoe lang is het vliegen van Rotterdam naar Istanbul?

 

Bij indirecte vluchten van Rotterdam naar Istanbul neemt je vliegreis minimaal 7 uur in beslag, maar de totale reistijd kan oplopen tot wel 22 uur, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Rotterdam

 

Vluchten van Rotterdam naar Istanbul vertrekken vanaf Rotterdam The Hague Airport, vaak ook Vliegveld Zestienhoven genoemd. Dit vliegveld bevindt zich op nog geen 3 kilometer afstand van het centrum van Rotterdam is na Eindhoven Airport de grootste regionale luchthaven van Nederland.

 

Van Rotterdam naar Rotterdam The Hague Airport: Ga je met de auto vanaf het centrum van Rotterdam naar de luchthaven, dan dien je de A13 richting Rotterdam The Hague Airport op te rijden en vervolgens de borden naar de luchthaven te volgen. Geef je de voorkeur voor het openbaar vervoer, dan kun je op het centraal station van Rotterdam buslijn 33 nemen, die meerdere malen per uur vanaf het centrum van de stad naar het vliegveld rijdt. Een auto- of busrit vanaf het centrum van Rotterdam naar de luchthaven duurt gemiddeld 20 minuten, maar als je onderweg in files of opstoppingen terecht komt kan de reistijd aanzienlijk langer zijn.

 

Wanneer op Rotterdam The Hague Airport aanwezig zijn: raadpleeg de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je voor het vertrek van je vliegtuig op het vliegveld van Rotterdam aanwezig moet zijn, meestal is dit 1 tot 2 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Istanbul

 

Istanbul heeft 2 vliegvelden, te weten vliegveld Atatürk en vliegveld Sabiha Gökçen. Naar beide vliegvelden kan met minimaal een of meer tussenstops gevlogen worden vanaf Rotterdam.

 

Vliegveld Atatürk in Istanbul

 

De meeste luchtvaartmaatschappijen die vliegtickets Rotterdam Istanbul aanbieden vliegen naar vliegveld Atatürk, dat zo’n 24 km van het centrum ligt, in het Europese gedeelte van de stad. Vliegveld Atatürk is het grootste vliegveld van Turkije en is de thuisbasis van de nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines.

 

Van vliegveld Atatürk naar het centrum van Istanbul: Het snelst ben je in de binnenstad van Istanbul als je de metro neemt. Loop hiervoor naar de metrohalte van lijn M1, die zich naast het vliegveld bevindt en stap uit bij de halte Zeytinburnu, waar je vervolgens overstapt op sneltram Т1, die naar de wijk Sultanahmet rijdt en verder langs het water. Als je eindbestemming in de wijk Taksim ligt, pak dan de snelbus Havatas, want deze brengt je voor een klein bedrag naar het Taksimplein in het centrum van de stad, en deze busrit duurt 40-60 minuten.

 

Vliegveld Sabiha Gökçen in Istanbul

 

Vliegveld Sabiha Gökçen bevindt zich op 40 km afstand van het centrum van Istanbul, in het Aziatische gedeelte van de stad.

 

Van vliegveld Sabiha Gökçen naar het centrum van Istanbul: Reis je het liefst met het openbaar vervoer, neem dan lijnbus Е10. Deze rijdt naar de kade van Kadıköy, waar je overstapt op de veerboot die naar de wijk Eminönü vaart. Daar neem je vervolgens de tram naar Sultanahmet of Kabataş, waar je de kabelbaan naar het Taksimplein kunt nemen. Als je eindbestemming de wijk Taksim is dan ben je er het snelst als je de snelbus Havatas neemt, de reistijd is in dat geval anderhalf uur maar soms nog iets langer.

 

Visum Istanbul

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt dien je een visum te hebben om van Rotterdam naar Istanbul te vliegen. Je kunt dit visum aanvragen via internet, of na aankomst bij het visaloket op vliegveld Atatürk of Sabiha Gökçen. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat op de datum dat je aankomt in Turkije nog minimaal 180 dagen geldig is.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Istanbul

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Istanbul

 

In Istanbul heerst een heerlijk subtropisch klimaat. ‘s Zomers ligt de gemiddelde temperatuur in deze prachtige stad tussen de 20 en 28 C en af en toe is er ook een hittegolf met nog hogere temperaturen. Het zeewater van de Zee van Marmara heeft van juni tot en met september een aangename temperatuur (gemiddeld tussen de 19 en 25 C), buiten deze maanden is het te koud om erin te zwemmen. Ook de winters in Istanbul zijn mild, het kwik daalt dan meestal niet verder dan 5 C, al kan er af en toe ook wat sneeuw vallen. Het hoogseizoen in Istanbul loopt van april tot en met oktober, waarbij het tijdens de zomermaanden het drukst is. Houd je niet van mensenmassa’s en/of hoge temperaturen dan kun je het beste in de lente of de herfst naar Istanbul reizen.

 

Vervoer in Istanbul

 

Alle bezienswaardigheden in de binnenstad van Istanbul zijn prima lopend te bereiken. Als je veel van het openbaar vervoer in Istanbul gebruik gaat maken is het raadzaam om meteen bij aankomst op vliegveld Istanbul Atatürk of Istanbul Sabiha Gökçen een Istanbul Card aan te schaffen. Met deze openbaarvervoerpas ben je een stuk goedkoper uit dan met losse kaartjes en de pas is geldig in alle openbaar vervoer in Istanbul, dus de metro, de tram, de bus (inclusief de snelle Metrobus), de kabelbanen en de veerboten.

 

Zien en doen in Istanbul en omgeving

 

Top 10 dingen (gratis) Istanbul bezienswaardigheden

De 10 beste dingen om te doen in Istanbul

Stedentrip Istanbul: food lovers guide

Weekend weg: city trip Istanbul in 48 uur

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per september 2018

 

Istanbul: vliegvelden

Istanbul: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Istanbul

Vergelijk hier hotels in Istanbul

Autoverhuur in Istanbul

Vind hier huurauto’s in Istanbul

 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.