Kaart

Southampton - Amsterdam

Vluchtinformatie van Southampton naar Amsterdam Schiphol

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 67

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

38

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 448 kilometer

1u 15min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Flybe

Amsterdam Schiphol

1 luchthaven

Woont of verblijft u momenteel in Southampton en wilt u vanaf deze Zuid-Engelse stad naar Amsterdam vliegen? Lees dan hier welke luchtvaartmaatschappijen vluchten van Southampton naar Amsterdam aanbieden, hoe lang uw vliegreis duurt, hoe u na aankomst op het vliegveld van Amsterdam uw reis kunt vervolgen en andere informatie die handig is als u vliegtickets Southampton gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Als u van Southampton naar Amsterdam wilt  gaan vliegen, heeft u de keuze uit meerdere luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten op deze route aanbieden. Luchtvaartmaatschappijen die directe vluchten van Southampton naar Amsterdam uitvoeren zijn KLM Cityhopper en Flybe. Beide maatschappijen vliegen meerdere malen per dag van en naar Amsterdam, u kunt uw reis dus flexibel plannen. Indirecte vluchten van Southampton naar Amsterdam zijn vanwege de enorme extra reistijd die hiermee gemoeid is niet aan te bevelen.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt kunt u met een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart van Southampton naar Amsterdam vliegen, een visum is uiteraard niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Southampton naar Amsterdam vliegen wordt geadviseerd minimaal 1 uur voor de geplande vertrektijd van hun vliegtuig aanwezig te zijn op Southampton Airport, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen. Mocht u wat vroeg aanwezig zijn op Southampton Airport dan is dat ook geen straf, want op de luchthaven bevinden zich diverse cafés, winkeltjes en restaurantjes. Zodra u bent aangekomen op Amsterdam Airport Schiphol dient u, nadat u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald, de borden naar de taxistandplaats, treinperrons, bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven op Schiphol te volgen, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw eindbestemming wenst te vervolgen. Mocht u worden afgehaald door vrienden of familie dan zullen zij u opwachten in de aankomsthal. Vanaf daar is het slechts een klein eindje lopen naar de parkeerplaatsen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Nederland is het 1 uur later dan in Engeland, dus als u van Southampton naar Amsterdam gaat vliegen zult u nauwelijks tot geen last hebben van een jetlag. Rechtstreekse vluchten van Southampton naar Amsterdam duren een kleine anderhalf uur.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Wie niet wordt afgehaald van Schiphol en ook geen huurauto heeft gereserveerd kan het beste met de trein of bus naar het hotel in Amsterdam of andere bestemming in Nederland reizen. De treinperrons en bushaltes bevinden zich op Schiphol Plaza, dat zich op loopafstand van de aankomsthal bevindt. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

Het weer in Nederland is vergelijkbaar met dat van Engeland, met niet al te warme zomers en milde, soms natte winters. Het prijsniveau van Nederland is ook vergelijkbaar met dat van Engeland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.