Kaart

Ko Samui - Bangkok

Vluchtinformatie van Ko Samui naar Bangkok

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 190

Directe luchtvaartmaatschappijen

7

Vluchten per week

151

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 477 kilometer

1u 15min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Bangkok Airways

Bangkok Suvarnabhumi en Don Mueang

2 luchthavens

Gaat u vanaf Koh Samui naar Bangkok vliegen? Dan zult u naar alle waarschijnlijkheid landen op Suvarnabhumi Airport, de grootste luchthaven van Bangkok. In Bangkok is ook nog een andere luchthaven, te weten Don Mueang International Airport, maar vanaf Koh Samui kunt u niet rechtstreeks vliegen naar dit vliegveld.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn twee luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Koh Samui naar Bangkok (Suvarnabhumi Airport) uitvoeren, te weten Thai Airways en Bangkok Airways. Bent u op zoek naar goedkope vluchten naar Bangkok dan kunt u ook een indirecte vlucht naar Bangkok nemen, waarbij uw vliegtuig een of meerdere tussenstops maakt. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Koh Samui naar Bangkok verzorgen zijn onder meer Thai Smile. Deze luchtvaartmaatschappij vliegt ook met tussenstop van Koh Samui naar Don Mueang International Airport.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om van Koh Samui naar Bangkok te vliegen. Wel dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in Thailand nog minimaal 6 maanden geldig is. Per bezoek aan Thailand mag u zonder visum maximaal 60 dagen blijven.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Koh Samui naar Bangkok gaat vliegen wordt geadviseerd om minimaal 1 tot 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Samui International Airport, zoals het vliegveld officieel heet, omdat paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen. Nadat u op Suvarnabhumi Airport bent geland en uw koffers van de band heeft gehaald volgt u de borden (ook in het Engels) naar de taxistandplaats, (shuttle)bushalte, het treinstation van de Airport Rail Link (ARL) of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u naar uw eindbestemming in Bangkok wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Koh Samui en Bangkok, een jetlag is dus uitgesloten. Directe vluchten van Koh Samui naar Bangkok duren ca. 1,5 uur. Kiest u voor een indirecte vlucht dan kunt u tot wel 5 uur of meer onderweg zijn, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang de overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Het snelst bent u in uw hotel in Bangkok als u vanaf Suvarnabhumi Airport de Airport Rail Link (ARL) neemt, die 24 uur per dag op en neer naar het centrum van Bangkok rijdt. Heeft u veel bagage bij u of reist u met kinderen dan kunt u beter een taxi nemen. Houdt u er wel rekening mee dat u met de taxi in files en opstoppingen terecht kunt komen.

 

Praktische informatie

In Bangkok kunt u genieten van een tropisch klimaat, waarbij de gemiddelde dagtemperatuur altijd tussen de 25 en 30 C ligt. De meeste regen valt van mei tot en met oktober en het droge seizoen loopt van november tot en met april. De prijzen in Bangkok liggen een stuk lager dan in Nederland, u kunt er dus uitgebreid winkelen en overal goedkoop en lekker eten.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.