Kaart

Vancouver - Calgary

Beste lastminuteaanbiedingen voor vluchten

Zin in een spontane reis? Het is nooit te laat om boeken. Hier is onze selectie van de beste lastminutevluchten naar Calgary...
Alleen geschatte laagste prijzen. Gevonden in de laatste 14 dagen.

Vluchtinformatie van Vancouver naar Calgary

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 100

Directe luchtvaartmaatschappijen

4

Vluchten per week

186

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 683 kilometer

1u 20min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

WestJet

Calgary

1 luchthaven

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Calgary: Calgary.
De beste prijs op Skyscanner voor een vlucht van Vancouver to Calgary is € 100*. Dit hebben we gevonden door te kijken bij verschillende luchtvaartmaatschappijen. Dit is de goedkoopste prijs voor de hele maand.
De gemiddelde vliegtijd van Vancouver naar Calgary is 1u 20min.
Er zijn 4 luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks vliegen van Vancouver naar Calgary.
Er zijn 186 vluchten per week van Vancouver naar Calgary in september.

Bent u op dit moment in Vancouver en wilt u vanaf daar naar Calgary gaan vliegen? Op deze pagina kunt u lezen vanaf welke vliegvelden in Vancouver u naar Calgary kunt vliegen, uit welke luchtvaartmaatschappijen u kunt kiezen, hoe u vanaf het vliegveld van Calgary naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie met betrekking tot vliegtickets Calgary.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Vancouver heeft twee vliegvelden, te weten Vancouver International Airport en Vancouver Harbour Flight Centre (voorheen Vancouver Harbour Water Airport en Vancouver Coal Harbour Seaplane Base geheten). Vanaf de laatstgenoemde kunt u niet naar Calgary vliegen, u zult dus altijd vanaf Vancouver International Airport dienen te vertrekken. Luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten tussen Vancouver International Airport en Calgary International Airport uitvoeren zijn onder meer Air Transat, Westjet, Air Canada en Air North. U kunt ook indirecte vluchten van Vancouver naar Calgary nemen, met onder meer Delta Airlines.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt en voor een vakantie of zakenreis naar Canada gaat hoeft u geen visum aan te vragen. Wel dient u over een geldig paspoort te beschikken en minimaal 72 uur voordat u naar Canada vliegt een online eTA formulier in te vullen. Eenmaal in Canada kunt u met uw geldige eTA tussen Vancouver en Calgary reizen.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Vancouver naar Calgary vliegen wordt geadviseerd om minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn Vancouver International Airport, zodat zij voldoende tijd hebben voor de paspoort- en veiligheidscontroles. Na aankomst op Calgary International Airport dient u zodra u uw koffers van de band heeft gehaald de borden (in het Engels en Frans) naar de taxistandplaats, (shuttle)bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven te volgen, afhankelijk van met welk vervoermiddel u naar uw eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Calgary is het 1 uur later dan in Vancouver, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Vancouver naar Calgary gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Vancouver naar Calgary duren ca. 1,5 uur.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaarstaat op het vliegveld van Calgary dan kunt u met het openbaar vervoer of een taxi naar uw hotel in Calgary reizen. Neemt u de bus, loop dan naar Bus Bay No. 7 tegenover Concourse A en neem hier Route 100 (rijdt naar treinstation McKnight-Westwinds, waar de C Train stopt), Route 430 (rijdt naar North Pointe Terminal), of Route 300 (rijdt via Centre Street North naar het centrum van Calgary). Neemt u liever een taxi, volg dan de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt.

 

Praktische informatie

Calgary heeft een continentaal klimaat met milde zomers (gemiddelde dagtemperatuur 20 C) en koude winters (gemiddelde dagtemperatuur -8 C). De prijzen in Calgary zijn nagenoeg hetzelfde als in Vancouver.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.