Kaart

Azië

Azië is het grootste continent met de meeste inwoners ter wereld, en loopt van Turkije en Leningrad tot het meest westelijke puntje van Siberië en Oost-Timor. Indien u vliegtickets Azië zoekt kunt u dus maar beter eerst bepalen waar in Azië u precies heen wilt gaan, tenzij u natuurlijk van plan bent om een wereldreis te gaan maken.

Bestemmingen in Azië

Eigenlijk hoeft u niet eens zo ver te vliegen om naar Azië op vakantie te gaan, want dit continent begint in de bruisende Turkse stad Istanbul, die met de ene voet in Europa en de andere voet in Azië staat. Ook vindt u in deze regio diverse andere west-Aziatische landen die ook vaak tot het Midden-Oosten worden gerekend, zoals het prachtige Israël, en Arabische landen als Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Bestemmingen die erg populair zijn bij natuur- en cultuurliefhebbers en rugzaktoeristen, zijn India, Nepal en Bangladesh. Deze landen staan bekend om hun rijke historische verleden, en tot de topattracties van deze landen behoren onder andere de Taj Mahal, Chennai, Varanasi, het Himalayagebergte en de prachtige stad Dhaka. Vooral Indonesië is voor veel Nederlanders een bijzondere vakantiebestemming, niet in de laatste plaats omdat er nog veel overblijfselen uit de Nederlandse koloniale periode in het land zijn terug te vinden. Indien u veel interesse hebt in de Aziatische cultuur dient u zeker een reis naar China te overwegen, een zeer groot land met oneindig veel beroemde bezienswaardigheden, zoals de Chinese Muur. Een andere Aziatische vakantiebestemming die een diepe indruk op u zal achterlaten is Japan, een modern land in het oosten van Azië met een prachtige natuur en cultuur.

Populairste bestemming in Azië en topattracties

Tot de populairste toeristische bestemmingen van Azië behoren Phuket in Thailand en het eiland Bali in Indonesië. Deze twee zonbestemmingen trekken ieder jaar opnieuw miljoenen toeristen, en niet alleen omdat de zon daar bijna altijd schijnt, de stranden er zo hagelwit zijn en het zeewater zo helderblauw is. Een ander voordeel van deze vakantiebestemmingen is dat het eten er zo lekker smaakt, de hotels vaak heel luxe maar toch betaalbaar zijn en dat u er van een prachtige natuur kunt genieten. Indien u met een klein budget van de zon wilt genieten in Azië kunt u ook eens denken aan een strandvakantie op Sri Lanka, de Malediven, in Vietnam, India (Goa) of Cambodja.

Tip

Van plan om een rondreis door Azië te maken? Vergeet dan niet om bij de GGD na te vragen welke inentingen en medicijnen u nodig heeft om tijdens uw verblijf in Azië gezond te blijven. Vergeet ook niet een klein reisapotheekje mee te nemen, om kleine vakantiekwaaltjes zoals diarree of muggenbulten zelf te lijf te gaan. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.