Kaart

Vliegtickets Accra

Boek vliegtickets Accra en leer het échte Afrika kennen. Bezoek bruisende marktjes, verken de oude koloniale wijken van de stad, ga naar de haven om de bedrijvigheid gade te slaan of zoek de rust op in een museum of park. En als u de stad even wil ontvluchten, ga dan naar de prachtige stranden die in de omgeving van Accra te vinden zijn of boek een excursie naar een van de vele nationale parken en regenwouden.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben een visum nodig om Accra te bezoeken. U kunt dit visum aanvragen bij de Ghanese ambassade in Den Haag en dient daarbij uw boekingsverklaring of vliegticket, uw hotelboeking en een kopie van uw vaccinatieboekje met inentingsverkaring voor gele koorts te overleggen. Een visum voor Ghana is na aanvraag 6 maanden geldig.

Seizoen

Alle seizoenen zijn geschikt voor een bezoek aan Accra, want het is er altijd lekker warm. Indien u vooral voor het strand en de natuur naar Ghana op vakantie gaat kunt u beter niet tussen april en juni komen, want dan valt er veel neerslag.

Vervoer

Accra heeft een uitgebreid taxi en busnetwerk, waarmee u op vrijwel elke bestemming in de stad en het land kunt komen. Daarnaast rijden er overal in Accra troto’s, dit zijn minibusjes die een vaste route rijden en pas vertrekken als ze helemaal vol zitten.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 21:00 en op zondag van 12:00 tot 18:00. Kleine winkels hebben vaak ruimere openingstijden.

Restaurants en cafés: de meeste horecagelegenheden zijn geopend van 7:00 of 8:00 tot 22:00.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 16:00. Sommige banken zijn ook op zaterdag open van 9:00 tot 14:00.

Fooien

In Accra is het geven van fooien niet gebruikelijk, maar het wordt wel gewaardeerd. Hotelpersoneel maakt u heel blij met wat kleingeld, en daarnaast geven veel toeristen gidsen een fooi. Indien u in een restaurant eet of een taxi neemt hoeft u geen fooi te betalen, maar als teken van waardering kunt u de rekening naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Alarmnummers: 191 (politie), 192 (brandweer), 193 (ambulance)

Nederlandse ambassade: 89 Liberation Road, Ako Adjei Interchange, Accra. Tel.: (+233)302214350.

Bezienswaardigheden

Accra is het economische, politieke en culturele centrum van het West-Afrikaanse land Ghana, er is dus van alles te beleven en te bekijken. De leukste manier om Accra te verkennen is door de stad in te lopen en bijvoorbeeld wat bruisende markten te bezoeken. De beroemdste markt van Accra is Makola Market in Kojo Thompson Road, waar u behalve verse groenten en fruit ook handgemaakte souvenirs en andere snuisterijen kunt kopen. Een ander minder druk bezochte maar zeker niet minder interessante markt is Kaneshie Market, waar onder meer typisch Ghanese kralen te vinden zijn. Indien u wat meer over de geschiedenis van Accra te weten wilt komen moet u naar Nationaal Museum gaan op Barnes Road, en daarnaast is het de moeite waard om een wandeling door de oude koloniale wijken James Town en Ussher Town te maken. Indien u wat van de omgeving van Accra wilt gaan bekijken kunt u het beste een bus of troto naar het Bobiri regenwoud, het Kakum National Park of het Mole Nationaal Park nemen. De beste stranden van Ghana zijn Bojo Beach en Labadi Beach, die beiden ca. 2 uur rijden van Accra liggen. 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Accra

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.