Kaart

Vliegtickets Verenigde Arabische Emiraten - Skyscanner

De Verenigde Arabische Emiraten liggen ingeklemd tussen Saoedi-Arabië en Oman en bestaan uit zeven emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. Vliegtickets Verenigde Arabische Emiraten zijn ideaal als u op zoek bent naar een luxe strandvakantie of een bijzondere stedentrip wilt maken.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort dient u een visum aan te vragen, wat u kunt doen zodra u gearriveerd bent op de luchthaven van de Verenigde Arabische Emiraten. U dient hierbij een "NOC" te overleggen, welke wordt afgegeven door uw contact of hotel in de Verenigde Arabische Emiraten. Daarnaast dient uw paspoort bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

In de Verenigde Arabische Emiraten zijn de zomers zeer warm en de winters mild. Vooral in augustus en september kan het langs de kust onaangenaam heet zijn als gevolg van de vochtige zuidoostelijke wind die ook wel de Sharqi (“Oosterling”) wordt genoemd. De beste periode om de Verenigde Arabische Emiraten te bezoeken is daarom in de lente, vroege zomer of herfst.

Vervoer

In de Verenigde Arabische Emiraten kunt u het beste een auto huren want het openbaar vervoer is zeer beperkt en de meeste bussen rijden op onregelmatige tijden. In grote steden zoals Dubai kunt u ook de metro nemen.

Openingstijden

Winkels: de meeste grote warenhuizen en winkelcentra zijn open van zaterdag tot en met woensdag van 10:00 tot 22:00, op donderdag van 10:00 tot 23:00 en op vrijdag van 15:30 tot 23:00. Kleine winkels zijn vaak wat eerder open en sluiten ook iets vroeger.

Restaurants en cafés: vaak geopend vana12:30 tot 15:30 en van 19:00 tot 23:30. Op vrijdag gelden soms afwijkende openingstijden.

Banken: vaak geopend zaterdag tot en met donderdag van 8:00 tot 14:00.

Fooien

Het is gebruikelijk om ca. 10% fooi te geven in restaurants en aan taxichauffeurs. Indien uw restaurant service in rekening brengt hoeft u geen fooi meer te geven. Daarnaast waarderen kamermeisjes, liftjongens en pompbedienden een kleine fooi.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 999 (politie en ambulance), 997 (brandweer).

Nederlandse ambassade: Al Masaood Tower, 6th floor, Sheikh Hamdan Street, Abu Dhabi. Tel.: (+971) 26958000.

Bezienswaardigheden

De Verenigde Arabische Emiraten zijn modern en schoon, en worden door sommige toeristen wel eens vergeleken met Disneyland. De emiraten zijn vooral geliefd bij toeristen omdat er uitgebreid gewinkeld kan worden in megagrote winkelcentra, maar daarnaast kunt u er ook een tocht door de woestijn maken of prachtige oude Souks in de oude binnensteden bezoeken. Eén van de bekendste stranden in de Verenigde Arabische Emiraten is Jumeirah Beach, dat zich in Dubai bevindt. Hier vindt u ook veel luxe resorts, die vaak een eigen stuk privéstrand hebben waar u ongestoord van de zon kunt genieten. In tegenstelling tot wat velen denken kunt u in de Verenigde Arabische Emiraten in veel restaurants, bars en hotels gewoon alcoholische dranken bestellen, met uitzondering van het emiraat Sharjah.  

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.