Kaart

Vliegtickets Sochi

Binnenkort zal de Russische stad Sochi niet meer onbekend in de oren klinken, want deze stad is een van de plaatsen waar in 2014 de Olympische winterspelen zullen worden gehouden, en daarnaast is de stad vanaf dat jaar zeven jaar lang de gastheer voor de Formule-1 Grand Prix in Rusland. Toch gaat u met vliegtickets Sochi zeker niet naar een winterse bestemming, want deze badplaats, die ook vaak “de parel van de Zwarte Zee” wordt genoemd, ligt aan de Russische Rivièra die gekenmerkt wordt door een gematigd subtropisch klimaat met korte zachte winters en lange zomers.

Sochi ligt aan de voet van het Kaukasusgebergte en is de toegangspoort naar diverse skigebieden zoals het bekende Krasnaya Polyana. Sochi zelf is behalve vanwege de stranden vooral bekend om de vele heilzame mineraalbronnen die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken. Daarnaast vindt u in en om Sochi ook veel prachtig natuurschoon, zoals de Westelijke Kaukasus die zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Wie gaat vliegen naar Sochi komt om de zon op te zoeken kan het beste naar de gezellige stranden van Matsesta en Kudepsta gaan, die zich op een steenworp afstand van de stad bevinden.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort dient u voor uw vertrek een visum bij de ambassade aan te vragen. Uw paspoort dient na terugkeer uit Rusland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

Het weer in Sochi is enigszins vergelijkbaar met dat van Nederland, al zijn de zomers in Sochi meestal wel wat warmer. De beste periode om Sochi te bezoeken is daarom van de lente tot de herfst.

Vervoer

Vanaf het vliegveld van Sochi kunt u een taxi, bus of minibusje nemen naar uw eindbestemming, die buiten bij de aankomsthal op u staan te wachten. Vanaf 2014 kunt u tevens met de Sochi Light Metro naar het centrum van de stad reizen. In Sochi zelf kunt u zich het beste per bus of minibus verplaatsen.

Openingstijden

Winkels: meestal open op maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 19:00. Supermarkten zijn ook op zondag open.

Cafés en restaurants: vaak geopend van 12:00 tot 24:00.

Banken: meestal open van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00.

Fooien

In Sochi is het gebruikelijk om in restaurants en aan taxichauffeurs ca. 15% fooi te geven. Daarnaast kunt u het kamermeisje van uw hotel elke dag een kleine fooi geven, die u in de asbak van uw kamer legt.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112

Nederlands Ambassade: Kalashny Pereulok 6, 115127, Moskou. Tel.: +7 495 797 2900

Bezienswaardigheden

Waarschijnlijk heeft u nog nooit eerder van Sochi gehoord, maar voor de Russen is het absoluut een bekende toeristische bestemming met veel interessante bezienswaardigheden. Indien u Sochi bezoekt dient u zeker een kijkje te nemen bij Stalins dacha, een bijzonder gebouw uit 1937 op een top van een berg tussen de Matsestinskaya vallei en het Agura gebergte waar Stalin een tijdje woonde. De negentiende eeuwse Michael Archangel kathedraal, de enorme botanische tuin het Arboretum dat vol tropische bomen en planten staat en een majestueus gebouw in neoclassicistische stijl uit de Stalinistische periode dat omgeven wordt door 88 Korinthische pilaren. Daarnaast vindt u in het centrum van Sochi het prachtige Dendrariy Park, een subtropisch park dat ook wel het Arboretum wordt genoemd. Indien u tijdens uw bezoek aan Sochi nog wat tijd overheeft is het aan te bevelen om een bezoekje te brengen aan de Agura watervallen, die zo’n 20 minuten rijden van Sochi liggen. Na een ochtendje cultuur doen kunt u in Sochi ook uitgebreid winkelen, bijvoorbeeld in het zeer centraal gelegen winkelcentrum Alexandria of in Olymp, de grootste shopping mall van de stad. Ook op culinair gebied heeft u in Sochi een ruime keuze, van de bekende fast food restaurantketens tot exclusieve eetgelegenheden zoals de Kalipso en Sinee More.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Sochi

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.