Kaart

Vliegtickets Ajaccio

Ajaccio ligt op Corsica, een Frans eiland in de Middellandse Zee met een subtropisch klimaat. Indien u niet van massatoerisme houdt en graag gaat zonnen op afgelegen plekjes zijn vliegtickets Ajaccio zeer aan te bevelen, want op Corsica zijn diverse prachtige zandstranden en baaien te vinden waar maar weinig toeristen komen. Daarnaast zijn in en rondom Ajaccio talloze interessante bezienswaardigheden te bewonderen, tijd dus om naar Ajaccio te vliegen!

 

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen om naar Corsica op vakantie te gaan.

 

Seizoen

Corsica heeft een subtropisch Mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Als u een zonaanbidder bent is de zomer de beste periode om naar Ajaccio te vliegen, de overige seizoenen zijn perfect voor een wandelvakantie.

 

Vervoer

Corsica heeft een uitgebreid busnetwerk en er rijden zelfs een paar treinen. Echter, wie het eiland wil gaan verkennen of op zoek wil gaan naar stille strandjes en baaien kan het beste een auto huren.

 

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:30. Op zondag zijn veel winkels gesloten.

Restaurants en cafés: open van ca. 8:00 of 12:00 tot 23:00 of later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 12:00 en van 13:30 tot 17:00.

 

Fooien

De meeste restaurants brengen geen service in rekening, maar het is wel gebruikelijk om ca. 5% fooi te geven als u tevreden bent. Als u een taxi neemt kunt u het bedrag naar boven afronden.

 

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 17 (politie), 15 (ambulance), 18 (brandweer).

Nederlands consulaat: 23 Cours Général Leclerc, 20000 Ajaccio. Tel.: +33495210070.

 

Bezienswaardigheden

Corsica is ooit ontstaan als gevolg van vulkaanuitbarstingen en is daardoor het meest bergachtige eiland in de Middellandse Zee. Het eiland heeft een Mediterraan klimaat, waardoor u van mei tot oktober op het strand kunt liggen. Ondanks het prettige klimaat en de vele recreatiemogelijkheden is Corsica tot op de dag van vandaag weinig toeristisch en redelijk onontgonnen, zodat u echt even helemaal in afzondering kunt ontspannen. Corsica heeft ruim 200 verschillende stranden, waarvan de populairste geconcentreerd zijn rond Porto-Vecchio, Bonifacio en Calvi, maar als u liever actief bezig bent kunt u ook uitgebreid wandelen in het Parc Naturel Régional de Corse. Op Corsica kunt u heerlijk van lokale gerechten genieten, waaronder de ficatellu, coppu en lonzu, die van varkensvlees worden gemaakt, en geitenkazen als casgiu merzu en brocciu. Uiteraard kunt u dit soort overheerlijke delicatessen het beste wegspoelen met Vinu Corsu, de lokaal geproduceerde Corsicaanse wijn.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Ajaccio

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.