Kaart

Vliegtickets Auckland

Wat te doen in Auckland?
Auckland ligt op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland en is met bijna 1,5 miljoen inwoners (ca. 32% van de totale bevolking) de grootste stad van het land. De stad heeft als bijnaam “City of Sails” dankzij de zeilsport die hier heel populair is. Auckland, dat vanwege de uitgestrektheid en laagbouw voor sommigen wat dorps aandoet, beschikt over talloze bezienswaardigheden en is daarmee de perfecte plek om te acclimatiseren na een lange vlucht. Daarnaast is de stad het ideale startpunt voor een camper- of autorondreis met een huurautodoor Nieuw-Zeeland. Ben je op zoek naar een prachtige reis om nooit te vergeten, boek dan vandaag nog vliegtickets Auckland! Als je benieuwd bent wanneer je goedkope tickets Auckland kunt boeken, gebruik dan Skyscanners handige zoekfuncties zodat je meteen kunt zien wanneer de tickets het goedkoopst zijn. Hier vind je meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

Hoe lang is het vliegen naar Auckland?
Je kunt niet rechtstreeks naar Auckland vliegen. Met een gunstige tussenstop duurt een vlucht zo'n 25,5 uur.

Tijdsverschil Auckland
In onze zomertijd is het 10 uur later in Auckland en in onze wintertijd is dit verschil 12 ur. 

(Openbaar) Vervoer in Auckland

Voor veel inwoners van Auckland is de auto het belangrijkste vervoermiddel, het zal je dan ook niet verbazen dat het openbaar vervoer (bus en trein) in de stad enigszins beperkt is, en na middernacht ben je op taxi’s aangewezen als je niet over een huurauto beschikt. Als je vanaf het vliegveld van Auckland met het openbaar vervoer naar je hotel in Auckland gaat reizen dan kun je de Skybus (expresbus die tussen het vliegveld en het centrum van Auckland pendelt) of 380 Airporter bus (reguliere buslijn die vanaf Onehunga naar het vliegveld en vervolgens via Papatoetoe Station naar Manukau City rijdt) nemen.

Heb je een visum nodig voor Auckland?

Voor vluchten naar Auckland is geen visum vereist, wel dien je over een Nederlands paspoort te beschikken dat minimaal geldig is tot 3 maanden na je verblijf in Nieuw-Zeeland.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een vliegen naar Auckland is tussen november en april, wanneer het daar zomer is. De gemiddelde dagtemperatuur in Auckland ligt in de zomer tussen de 17 tot 23 C.  In de winter ligt de gemiddelde dagtemperatuur tussen de 2 en 8 C, in deze periode valt ook de meeste neerslag.

Openingstijden

Winkels: de meeste winkels zijn dagelijks geopend van 9:00 tot 20:00.

Cafés en restaurants: open van ca. 8:00 of 12:00 tot 22:30, afhankelijk van het type horeca. Nachtclubs zijn meestal tot 2:00 of nog later open.

Banken: maandag tot en met vrijdag geopend van 9:30 tot 16:30

Fooien geven in Auckland

In Auckland is het niet gebruikelijk of verplicht om een fooi te geven, maar als je zeer tevreden bent over de service kun je in restaurants 5% tot 10% fooi geven en je taxiritprijs naar boven afronden. Lees ook deze informatie over fooi geven in het buitenland.

Informatie en noodnummers

Algemeen alarmnummer: 111

Nederlandse ambassade: Co-operative Bank Building - 10e verdieping, Hoek Featherston & Ballance Street, Wellington 6011. Tel.: 0800 388 243 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar).

Bezienswaardigheden Auckland

Auckland werd gesticht in 1840 en uitgeroepen tot hoofdstad van de koloniale overheid. Dat duurde niet lang, want in 1865 werd Wellington de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, maar desalniettemin groeide Auckland uit tot de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Auckland is zeer uitgestrekt, maar veel populaire bezienswaardigheden bevinden zich in en rondom het centrum.

Tot de belangrijkste attracties van Auckland behoren de Harbor Bridge, de Sky Tower en St Patrick's Cathedral. Daarnaast is het leuk om naar het gezellige Aotea Square te gaan, waar regelmatig ambachtelijke markten en kunstfestivals worden gehouden. Houd je van uitgaan, dan moet je als het donker wordt richting Karangahape Road (ook wel K-Road genoemd) in Upper Auckland gaan, want hier zijn veel bars, clubs, winkeltjes en zelfs een red-light district te vinden.

Wil je nog even wat historie, kunst en cultuur proeven voordat je op rondreis gaat door Nieuw-Zeeland, ga dan zeker naar het Auckland War Memorial Museum, Kelly Tarlton's Underwater World, het MOTAT (Museum of Transport and Technology) en de Auckland Zoo.

Heb je tijd om een of meer dagtripjes te maken, dan is een tochtje met de veerboot naar Waiheke Island zeer aan te raden. En ben je een wijnliefhebber? Er zijn diverse wijnboerderijen rondom Auckland waar je uitgebreid wijn kunt proeven, zoals Soljans in Kumeu, Babich Wines in Henderson en Turanga Estate in Whitford.

Meer tips voor Auckland en Nieuw-Zeeland

Spectaculairste activiteiten in Australië en Nieuw Zeeland

Hotels Auckland

Vergelijk hier eenvoudig hotels Auckland

Auto huren in Auckland

Vergelijk hier autoverhuur Auckland

Goedkoopste vluchten naar Auckland Internationaal van...

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.