Kaart

Vluchten Amsterdam

Vliegtickets Amsterdam Schiphol

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en barst door haar rijke historie van de prachtige bezienswaardigheden. Toch komen veel toeristen die goedkope vluchten naar Amsterdam Schiphol boeken niet voor de grachtengordel, het Paleis op de Dam of de pittoreske Jordaan, maar voor de Wallen en het tolerante drugsbeleid. Dat is jammer, want Amsterdam is een zeer interessante bestemming voor het hele gezin, voor een dagtrip of weekendje weg.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeven uiteraard geen visum aan te vragen om Nederland te bezoeken.

Seizoen

Nederland heeft een gematigd klimaat met zowel in de zomer als winter milde temperaturen, waarbij het gehele jaar door regen kan vallen. In de zomer heeft u de meeste kans op droog weer, maar een paraplu in uw handtas is nooit een overbodige luxe.

Vervoer

Als u op Amsterdam Schiphol landt kunt u het beste met de trein of bus naar uw hotel in Amsterdam reizen, deze zijn zeer snel en betaalbaar. Eenmaal in de stad aangekomen kunt u zich prima te voet verplaatsen. Voor grotere afstanden kunt u een bus of tram nemen, en als u écht wat van de stad wilt zien is het zeer aan te raden een fiets te huren. Een huurauto is in de stad niet ideaal, vanwege de verkeersdrukte en de hoge parkeertarieven.

Openingstijden

Winkels: maandag tot en met zaterdag geopend van 10:00 of 11:00 tot 18:00 of 19:00 en zondag van 12:00 tot 18:00.

Restaurants en cafés: open vanaf 7:00 of 11:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca. Nachtclubs zijn in het weekend open tot ca. 5:00.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00

Fooien

In Amsterdam is het gebruikelijk om fooien te geven als u in een restaurant eet of een taxi neemt. De meeste mensen betalen ca. 5% fooi of ronden de rekening naar boven af.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse ambassade: indien u in het bezit bent van een Nederlands paspoort dient u bij verlies van uw paspoort aangifte te doen bij de politie en een nieuwe aan te vragen bij het gemeentehuis in uw woonplaats.

Bezienswaardigheden

Zodra u het Centraal Station van Amsterdam uitloopt wordt u overspoeld door toeristen die in groten getale naar de Wallen en drukke winkelstraten als de Kalverstraat en Nieuwendijk lopen. Geeft u de voorkeur aan wat meer cultuur en architectuur, vergaap u dan liever aan het Centraal Station, het Berlagegebouw op het Damrak, het Monument op de Dam, het Paleis op de Dam en de Nieuwe Kerk. Loop vervolgens via de grachtengordel (die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat) naar het Anne Frankhuis en de voormalige volkswijk (maar inmiddels yuppenparadijs) de Jordaan, en ontdek wat Amsterdam allemaal écht te bieden heeft. Houdt u van musea, vergeet dan ook niet om het Stedelijk Museum, het Van Goghmuseum en het Rijksmuseum te bezoeken. Voor een rustmoment kunt u ook even door het mooi aangelegde en altijd gezellige Vondelpark wandelen of een bezoekje brengen aan de beroemde uit 1838 stammende dierentuin Artis. Meer weten over bezienswaardigheden in Amsterdam? Lees dan ook Doen in Amsterdam-Noord: de ultieme gids met hotspots.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Amsterdam Schiphol

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.