Kaart

Vliegtickets Argentinië - Skyscanner

Van tango dansen in Buenos Aires tot skiën in Patagonië en wijnproeven in Mendoza, met vliegtickets Argentinië kunt u rekenen op een vakantie om nooit te vergeten. Dit moderne Zuid-Amerikaanse land trekt elk jaar opnieuw duizenden bezoekers met een voorkeur voor een diverse cultuur en natuur die van genieten houden!

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort en van plan bent om maximaal 3 maanden in Argentinië te verblijven hoeft u geen visum aan te vragen.

Seizoen

Argentinië is zeer uitgestrekt en kent daarom verschillende klimaten. In Buenos Aires en verder naar het noorden zijn de winters (juni, juli, augustus) mild en de zomers (december, januari, februari) zeer warm. In het zuiden kunnen de winters echter zeer koud zijn, en ook de zomers worden kouder naar mate u verder naar het zuiden afzakt.

Vervoer

In en rondom de grote steden van Argentinië kunt u gebruik maken van treinen, metro’s, bussen en taxi’s. Indien u van plan bent om een rondreis door Argentinië te gaan maken dan is autohuur een optie, al maken de meeste toeristen gebruik van lange afstandsbussen die naar vrijwel alle uithoeken van het land rijden. Daarnaast kunt u met vliegtickets Argentinië ook kiezen voor diverse binnenlandse vluchten.

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 20:0 en zaterdag van 9:00 tot 13:00. Sommige winkels sluiten hun deuren tijdelijk rond lunchtijd.

Restaurants: open vanaf vroeg in de ochtend, middag of avond tot ca. 23:00. Cafés en nachtclubs zijn tot 1:00 of nog later geopend.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 13:00.

Fooien

In Argentinië is het gebruikelijk om in restaurants 10-15% fooi te geven. Als u een taxi neemt kunt u het bedrag naar boven afronden. Daarnaast wordt aangeraden om kruiers wat kleingeld te geven.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: politie 101, ambulance 107, brandweer 100. Indien uw Spaans niet zo goed is kunt u ook in het Engels bellen met de toeristenpolitie: 0800-999-5000. of 0800-999-2838.

Nederlandse ambassade: Edificio Porteño Plaza II, Olga Cossettini 831, piso 3 (C1107BVA) Buenos Aires. Tel.: (54-11) 4338-0050.

Bezienswaardigheden

Als u voor vliegtickets Argentinië kiest landt u waarschijnlijk in Buenos Aires, de bruisende hoofdstad van het land die ook vaak “het Parijs van Zuid-Amerika” wordt genoemd. Na aankomst kunt u het beste enkele dagen in Buenos Aires blijven, om te acclimatiseren en het land en haar cultuur te leren kennen. Ga heerlijk winkelen en flaneren in Recoleta, de tango dansen in San Telmo en een glaasje Argentijnse wijn drinken in Palermo, of bezoek beroemde bezienswaardigheden zoals de beroemde begraafplaats La Recoleta, de Catedral Metropolitana de Buenos Aires en de Obelisco de Buenos Aires. Daarna kunt u met de bus of huurauto een rondreis gaan maken door Argentinië, en bijvoorbeeld wijnboerderijen bezoeken in Mendoza of echte gaucho’s aan het werk zien in Patagonië. Indien u tijdens de wintermaanden (juni, juli, augustus) naar Argentinië gaat en van skiën houdt moet u zeker naar Bariloche gaan, een van de beroemdste skigebieden van het land. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.