Kaart

Vliegtickets Atlanta Hartsfield-Jackson

Met vliegtickets Atlanta kiest u hét ideale startpunt voor een autorondreis door de zuidelijke staten van Amerika. Voordat u richting New Orleans, Memphis en Orlando rijdt zou u echter eerst enkele dagen in Atlanta zelf moeten verblijven, want deze stad in de Amerikaanse staat Georgia telt enkele hele interessante bezienswaardigheden.

Visum

Indien u houder bent een geldig Nederlands paspoort heeft u geen visum nodig om naar Atlanta te vliegen. Wel moet u zich aanmelden op de ESTA-website. 

Seizoen

Atlanta heeft een subtropisch klimaat met warme vochtige zomers en milde winters. In de zomer stijgt het kwik overdag meestal naar ca. 27C, terwijl het in de winter overdag vaak niet kouder wordt dan 6C.

Vervoer

In Atlanta kunt u gebruik maken van de metro, bussen en trams. Bent u van plan om de omgeving van Atlanta te gaan verkennen of een rondreis te maken dan kunt u het beste een auto huren.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 22:00, op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 23:00 en op zondag van 10:00 tot 21:00. Kleine winkels hebben vaak ruimere openingstijden.

Restaurants en cafés: vaak geopend vanaf ca. 6:00 tot ca. 23:00. Nachtclubs zijn meestal open van 23:00 tot 5:00 of nog later.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00. Sommige banken zijn ook op zaterdag open.

Fooien

In Atlanta is het zeer gebruikelijk om fooien te geven. Taxichauffeurs en restaurantpersoneel verwachten ca. 15 tot 20% fooi, en ook barpersoneel en kappers verwachten een kleine bijdrage. Alleen als de service heel teleurstellend is kunt u minder of geen fooi geven.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 911.

Nederlands consulaat: One Glenlake Parkway, Suite 1265, Atlanta, GA 30328. Tel.: (+1)770-3903550.

Bezienswaardigheden

Atlanta is de hoofdstad van de zuidelijke staat Georgia, en ligt op rijafstand van populaire toeristische bestemmingen als Memphis, New Orleans en Orlando. Indien u gaat vliegen naar Atlanta is het aan te bevelen eerst hier enkele dagen te acclimatiseren, want deze bruisende stad heeft heel wat te bieden. Zo zijn er prachtige historische gebouwen te bewonderen, zoals het geboortehuis van Martin Luther King Jr., en kunt u er heerlijk winkelen en een verfrissend biertje drinken trendy bars. Daarnaast zijn er in Atlanta enkele typisch Amerikaanse attracties te vinden, zoals World of Coca Cola, een museum dat geheel gewijd is aan deze populaire frisdrank die in Atlanta is uitgevonden, en het Georgia Aquarium, waar u ontelbaar veel waterdieren kunt bewonderen, variërend van tropische vissen en haaien tot pinguïns en dolfijnen. Indien u zin heeft om te gaan picknicken of joggen kunt u het beste naar Piedmont Park gaan, waar het hele jaar door ook allerlei openluchtfestivals worden gehouden, waaronder het Atlanta Jazz Festival. Aan groen zal u overigens geen gemis hebben in Atlanta, want dankzij de vele bomen die de stad telt wordt het ook wel "city in a forest" genoemd.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Atlanta Hartsfield-Jackson

Veelgestelde vragen

Er zijn 3 vliegvelden in Atlanta: Atlanta Hartsfield-Jackson, Atlanta De Kalb / Peachtree en Atlanta Fulton County.
Delta, Gulf Air, KLM, Singapore Airlines, Air New Zealand, GOL Linhas Aéreas, GoJet Airlines en Azul Airlines hebben directe vluchten naar Atlanta Hartsfield-Jackson.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.