Kaart

Vliegtickets Oranjestad

Oranjestad is de hoofdstad van het Caribische eiland Aruba, dat tot het Koninkrijk der Nederlanden behoort. Aruba is al decennia in trek bij vooral Amerikaanse en Nederlandse toeristen, die naar het eiland op vakantie gaan om van de zon, het strand en de zee te genieten en te snorkelen, duiken en kitesurfen. Indien u vliegtickets Oranjestad boekt kunt u gegarandeerd van een welverdiende strandvakantie genieten, want de zon schijnt er bijna altijd!

Visum

Indien u in het bezit bent van een geldig Nederlands paspoort hoeft u als u maximaal 30 dagen op Aruba verblijft geen visum aan te vragen. Wel dient uw paspoort zodra u weer uit Aruba vertrekt nog minimaal 6 maanden geldig te zijn en dient u in het bezit te zijn van een een geldig retour- of doorreisticket.

Seizoen

Het is op Aruba vrijwel altijd zonnig en warm, met een gemiddelde dagtemperatuur van 27 C. In de wintermaanden valt de meeste regen, maar gelukkig vallen de meeste buien ’s nachts zodat u daar overdag weinig last van heeft.

Vervoer

Op Aruba kunt u gebruik maken van de bussen van Arubus, een nationaal busbedrijf dat dagelijks van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat het busvervoer verzorgt op het eiland. Daarnaast kunt u kleine minibusjes nemen, die rijden tussen toeristische bestemmingen als Hotel Area, San Nicolaas, Santa Cruz en Noord. In de binnenstad van Oranjestad rijdt bovendien een tram.

Openingstijden

Winkels: open maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00. Grote winkelcentra en supermarkten zijn vaak tot wel 22:00 open.

Restaurants en cafés: vaak geopend van ca. 11:00 tot ca. 24:00.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 15:30.

Fooien

Op Aruba is het heel gebruikelijk om fooien te geven. In restaurants wordt verwacht dat u ca. 15% fooi geeft en taxichauffeurs rekenen op 20%. Ook in hotels is het gebruikelijk om fooien te geven.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 911. Rechtstreekse nummers: 100 (politie), 913 (reddingsbrigade).

Aruba maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden, er is daarom geen Nederlandse ambassade op het eiland.

Bezienswaardigheden

Aruba is niet veel groter dan het Waddeneiland Texel, maar desondanks hoeft u zich op dit Caribische eiland nooit te vervelen. Ten eerste kunt u er uitgebreid van de zon genieten, bijvoorbeeld op de populaire stranden Palm Beach en Eagle Beach. Kitesurfers zijn vooral te vinden op Boca Grande in het noordoosten, en als u op zoek bent naar hagelwitte stranden kunt u het beste naar Baby Beach in het zuidoosten gaan. Ook Oranjestad heeft haar eigen strand, te weten Druif Beach, dat ten zuiden van de stad ligt. Daarnaast kunt u, als u even genoeg van de zon heeft, in Oranjestad allerlei bezienswaardigheden bezoeken, zoals het bekende Fort Zoutman, waarin het Historisch Museum van Aruba is gevestigd. Houdt u van winkelen, neem dan eens een kijkje in de Royal Plaza Mall aan de L.G. Smith Boulevard.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Oranjestad

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Oranjestad: Oranjestad.
Delta, KLM, Sun Country Airlines, Air Antilles Express, Aruba Airlines, Spirit Airlines, TUI en Southwest Airlines hebben directe vluchten naar Oranjestad.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Oranjestad is februari.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.