Kaart

Vliegtickets Abu Dhabi Internationaal

Vliegtickets Abu Dhabi

Vliegen naar Abu Dhabibrengt u naar de hoofdstad van de steenrijke oliestaat Verenigde Arabische Emiraten. Architectuurliefhebbers kunnen zich vergapen aan de meest extravagante bouwwerken en alles in de stad is ingesteld op luxe en vermaak. Van zandduinskiën en indoor schaatsen tot aan import wildlife bekijken, decadent shoppen en flaneren langs gouden en marmeren bouwwerken.  Niets is hier te gek. 

Visum

Een visum is verkrijgbaar bij aankomst voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Om voor een visum in aanmerking te komen dient u te beschikken over:

·         Een paspoort dat bij inreis nog minstens zes maanden geldig is met ten minste één lege visumpagina

·         Een retourticket of een ticket naar een volgende bestemming

·        Aantoonbaar voldoende financiële middelen

Seizoen
Het is bijzonder warm in Abu Dhabi en met name tussen juni en oktober wordt u hier lamgeslagen door de hitte. U kunt Abu Dhabi het beste bezoeken tussen november en april, wanneer de temperaturen iets lager liggen.

Vervoer
In Abu Dhabi is het openbaar vervoer erg goed georganiseerd. Er is een uitgebreid netwerk van moderne buslijnen waarmee u vrijwel overal in de stad kunt komen en taxi's kunnen we tegen lage tarieven voor de deur af zetten. Het verkeer is chaotisch en veel mensen vertonen roekeloos rijgedrag. Daarom raden wij het u af om zelf een auto te huren.

Openingstijden
Banken: de meeste internationale banken zijn geopend van zaterdag t/m woensdag van 8:00 tot 13:00 uur en soms ook in de namiddag voor enkele uurtjes. Op donderdag zijn de meeste banken geopend van 8:00 tot 12:00 uur.

Winkels: de meeste winkels zijn dagelijks open van 9:00 tot 13:00 uur en van 16:00 tot 21:00 uur. Veel winkels zijn echter de hele dag open en winkelcentra en supermarkten hanteren nog ruimere openingstijden.

Fooien
Bij hotels en restaurants is het bedieningsgeld meestal bij de rekening inbegrepen. Mocht dit niet het geval zijn, dan is een fooi van 10% gebruikelijk. Bij taxichauffeurs kunt u het bedrag naar boven afronden of het wisselgeld laten liggen.

Informatie en noodgevallen

Politie, ambulance en brandweer: 999

Nederlandse Ambassade: Al Masaood Tower, 6th floor, Sheikh Hamdan Street,

Abu Dhabi, U.A.E, telefoon: +971 2 695 8000.

Bezienswaardigheden Abu Dhabi

Een absolute highlight is de Sjeik Zayed Moskee met zijn 57 prachtige koepels, minaretten en bloemmotieven. Met een capaciteit van 40.000 mensen is het een van de grootste ter wereld. Een waanzinnig gezicht zijn het immense tapijt (5.627 m²) en de kroonluchter van 10 bij 40 meter. Tip: raadpleeg eerst het internet of tourist information met betrekking tot kledingvoorschriften.

Op het kunstmatige Yas Island lig het duurste racecircuit ooit gebouwd. Nabij het circuit ligt een luxe jachthaven. Wilt u zich vergapen aan nog meer luxe, bezoek dan het 7-sterren hotel Ermirates Palace, dat eruit ziet als een echt Arabisch paleis. Het hotel is bekleed met goud en natuursteen en kamers varieren tussen de $400,- en $11.500,- per nacht.

Voor autoliefhebbers is een bezoek aan het overdekte pretpark Ferrari World een must. Er zijn talloze attracties die allemaal gericht zijn op autosport en snelheid! Relaxen doet u op de aangename stranden van Abu Dhabi. ’s Avonds kunt u heerlijk flaneren op de zes kilometer lange boulevard, de bekende Corniche.

Tip: als u even genoeg heeft van het slenteren in shopping malls en het uitzicht op chique hotels, breng dan een bezoekje aan de Abu Dhabi Heritage Village. Het prachtige openluchtmuseum laat zien hoe het leven in Abu Dhabi was voordat de olie-inkomsten alles veranderden. Er zijn onder andere een souk, een moskee en een bedoeinenkamp met kamelen en tenten van geitenhaar. Hier kun je zien hoe ambachtslieden  potten maken, glas blazen en traditionele kleding weven. 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Abu Dhabi Internationaal

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.