Kaart

Vliegtickets Bosnië en Herzegovina - Skyscanner

De meeste mensen boeken vliegtickets Bosnië en Herzegovina vanwege de uitgestrekte natuurgebieden die talloze mogelijkheden bieden voor een actieve vakantie. Of u nu naar Krajina, Herzegovina, Oost-Bosnië of Sarajevo gaat, overal waar u komt in Bosnië en Herzegovina kunt u heerlijk ontspannen en genieten van een prachtige natuur en bijzondere historische bezienswaardigheden.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hebben geen visum nodig om Bosnië en Herzegovina te bezoeken.

Seizoen

Het klimaat van Bosnië en Herzegovina is enigszins vergelijkbaar met dat van Nederland, al zijn de zomers vaak iets warmer en de winters iets kouder. De lente, zomer en herfst zijn daarom het meest ideaal voor een bezoek aan Bosnië en Herzegovina.

Vervoer

Bosnië en Herzegovina zijn het beste per bus en/of trein te verkennen, maar ook een auto huren behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is Bosnië en Herzegovina een heerlijk land om in te fietsen. Fietsverhuurmogelijkheden zijn echter beperkt, dus neem uw eigen fiets mee als u het land per fiets wilt gaan verkennen.

Openingstijden

Winkels: grote winkels, supermarkten en winkelcentra zijn meestal geopend van maandag tot en met zondag van 8:00 tot 20:00. Kleinere winkels zijn vaak minder lang open.

Restaurants en cafés: vaak geopend van 8:00 tot 23:00, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot vrijdag van ca. 9:00 tot 18:00 of 19:00.

Fooien

Het is in Bosnië en Herzegovina gebruikelijk om in restaurants ca. 10% fooi te geven. Indien u een taxi neemt kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse ambassade: Grbavička 4, 71000 Sarajevo. Tel.: (+387) 33-562 600.

Bezienswaardigheden

Indien u gaat vliegen naar Bosnië en Herzegovina landt u waarschijnlijk in de hoofdstad Sarajevo, een prachtige historische stad met zowel smalle steegjes (bijvoorbeeld in de Osmaanse wijk Bašcaršija) als statige, brede Habsburgse wegen. Een andere interessante stad in Bosnië en Herzegovina is de stad Mostar, waar behalve de beroemde brug ook veel eeuwenoude moskeeën, badhuizen en andere bezienswaardigheden te vinden zijn. Eén van de groenste steden van Bosnië en Herzegovina is Banja Luka, dat al bij de Romeinen zeer geliefd was.

Andere bezienswaardigheden in Bosnië en Herzegovina zijn het fort van Powitelj, de moskee van Travnik, de waterval van Skakavac en de grot Vjetrenica. Als u van wandelen houdt kunt u het beste een van de vele nationale parken bezoeken die het land telt, zoals bijvoorbeeld het Nationaal Park Sutjeska of het Nationaal Park Kozara. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.