Kaart

Vliegtickets Barbados - Skyscanner

Het Caribische eiland Barbados werd met de bekendheid van Rihanna ineens wereldberoemd. De prachtige koraalstranden en het hele jaar door prachtig weer maken Barbados tot een populaire bestemming voor huwelijksreizen en romantische vakanties. De cultuur op Barbados is een fijne mengelmoes van Afrikaanse, West-Indische en Engelse invloeden. Ondanks dat het eiland slechts 430 km2 is, heeft het Caribische land veel te bieden. Met vliegtickets naar Barbados op zak begint een zonnige vakantie op een tropisch eiland.

 

Vervoer

Barbados is erg goed te verkennen met de bus. De buslijnen worden goed onderhouden door de overheid en brengen toeristen en locals gemakkelijk over het hele eiland heen. Voor een meer luxe optie staan taxi's klaar, deze kunnen ook voor een rondreis of hele dag worden geboekt. Vanaf het vliegveld is het ongeveer 45 minuten met de bus naar de hoofdstad Bridgetown.

 

Visum

Reizigers vanuit Nederland hebben een paspoort nodig wat nog zes maanden na aankomst geldig is. Daarnaast zijn de vliegtickets naar Barbados en voor de terugreis nodig om het land in te mogen, een visum is niet nodig.

 

Seizoen

Het weer op Barbados het hele jaar door prachtig. Met ruim drieduizend zonuren per dag is het een van de meest zonnige vakantiebestemmingen. Tussen juni en november is de kans op neerslag iets groter, het hele jaar is de temperatuur tussen de 20 en 30 graden. De beste periode om vliegtickets naar Barbados te boeken met een garantie op droog en zonnig weer is tussen december en april.

 

Openingstijden

De winkels op Bridgetown zijn op maandag t/m vrijdag geopend van 8.30 tot 16.30 uur en op zaterdagen van 8.30 tot 13.00 uur. Winkelcentra, winkels buiten de stad en boetiekjes zijn meestal maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend, en op zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur. De meeste winkels zijn op zondag gesloten, maar sommige supermarkten en gemakswinkels zijn dan wel open.

 

Fooien

Het geven van fooien in restaurants en bars is gebruikelijk in Barbados. Een fooi van 10 tot 15% is wat er ongeveer wordt verwacht. Taxichauffeurs, kamermeisjes en andere dienstverleners verwachten een kleine bijdrage.

 

Informatie en noodgevallen

Nederlandse ambassade: 69-71 Edward Street, Port of Spain

Telefoon: 1-868 625-1210

Alarmnummer: Politie 211, Ambulance 511

 

Bezienswaardigheden

De meeste reizigers met vliegtickets naar Barbados op zak gaan genieten van heerlijk weer, prachtige stranden en een ultieme tropische vakantie op dit Caribische eiland. Het prachtige berglandschap, de regenwouden en het onderwaterleven zijn zeker de moeite waard. Daarnaast zijn de geschiedenis en cultuur van dit bijzondere eiland op vele plekken te beleven, bijvoorbeeld bij de Parlementsgebouwen in Bridgetown, Sunbury Plantatiehuizen in Bathsheba en de e Andromeda Botanische tuinen.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.