Kaart

Vliegtickets België

België is een prachtig land met mooie historische steden en een afwisselend landschap. Al decennia lang staan de Belgische steden Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven bovenaan op het lijstje van toeristen die België bezoeken, en wie op zoek is naar een actieve vakantie kan onder andere gaan wandelen, raften en skiën in de Belgische Ardennen of gaan strandzeilen of windsurfen aan de Vlaamse kust. Kortom, met vliegtickets België komt een interessante stedentrip of actieve vakantie binnen handbereik.

Vervoer

België heeft een uitstekend openbaar vervoer- en wegennetwerk, dus zowel per trein als (huur)auto bent u snel op uw bestemming. In grote steden als Brussel kunt u bovendien gebruik maken van trams, metro’s en bussen.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hebben geen visum nodig om België te bezoeken.

Seizoen

Het klimaat van België lijkt erg op dat van Nederland: de zomers zijn vaak niet al te warm en de winters zijn meestal mild.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 18:00. Supermarkten zijn vaak wat langer open.

Restaurants en cafés: meestal geopend van 8:00 of 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00, afhankelijk van het type horeca

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In kleinere steden en dorpen sluiten banken soms eerder en/of zijn gesloten van 13:00 tot 14:00

Fooien

U hoeft in België geen fooien te geven, de rekening naar boven afronden is voldoende. Echter, als u zeer tevreden bent over de service kunt u in restaurants en aan taxichauffeurs tot maximaal 10% fooi geven.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse ambassade: Kortenberglaan 4-10, 1040 Brussel. Tel.: +32 2 679 17 11.

Bezienswaardigheden

Tot de meest bezochte steden van België behoren uiteraard Brussel en Antwerpen. Beide plaatsen zijn perfect voor een stedenreis of weekend-trip, dankzij de prachtige oude binnensteden, de vele musea en galeries en de gezellige winkels, restaurants en cafés. In Brussel zult u waarschijnlijk Manneken Pis, het Koninklijk Paleis, de Kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele en het Atomium willen bezoeken, en in Antwerpen mag u zeker de het MAS, de Onze-Lieve-Kathedraal en de Belle Epoque wijk niet missen. Ook als u van een actieve

vakantie houdt is België een ideale bestemming, want in de Belgische Ardennen kunt u wandelen, bergbeklimmen, raften, paardrijden, mountainbiken, langlaufen, skiën en nog veel meer. Indien u een watersportliefhebber bent moet u zeker ook naar de Vlaamse kust gaan, want hier kunt u uitstekend windsurfen, kite-surfen en strandzeilen. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.