Kaart

Vliegtickets Banjul

Boek vliegtickets Banjul, geniet van een welverdiende vakantie in Gambia en ga heerlijk op het strand liggen, een boek lezen bij het zwembad van je hotel of bruisende marktjes bezoeken. Gambia is overigens zeker niet alleen een vakantiebestemming voor strandliefhebbers, want in dit indrukwekkende land  aan de westkust van Afrika zijn ook natuurparken en allerlei andere interessante bezienswaardigheden te vinden.

 

Visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om Banjul te bezoeken. Wel dient uw paspoort bij aankomst in Gambia nog minimaal zes maanden geldig te zijn.

 

Seizoen

U kunt Gambia het beste in het droge seizoen bezoeken, dat van november tot en met mei loopt. De dagtemperatuur loopt in deze periode dagelijks op tot ca. 30 C.

 

Vervoer

In Banjul kunt u zich prima te voet verplaatsen, maar u kunt ook een taxi of minibusje nemen.  Indien u een tochtje of reis door Gambia gaat maken kunt u het beste gebruik maken van bussen.

 

Openingstijden

Winkels: meestal dagelijks geopend van 9:00 tot 21:00 of 22:00. Op zondag zijn de openingstijden van sommige winkels wat beperkter.

Restaurants en cafés: de meeste horecagelegenheden zijn geopend van 7:00 of 8:00 tot 22:00. Nachtclubs zijn vaak open tot 2:00 of nog later.

Banken: open maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 13:00 en van 16:00 tot 18:00, en op vrijdag van 8:00 tot 11:00.

 

Fooien

In Banjul brengen veel restaurants en cafés standaard 10% service in rekening, u hoeft in dat geval dus geen extra fooi meer te geven. Als er geen service wordt berekend kunt u het beste 10% fooi geven. Taxichauffeurs en hotelpersoneel verwachten geen fooien, maar uiteraard maakt u ze heel erg blij met wat kleingeld.

 

Informatie en noodgevallen

Alarmnummers: 17 (politie), 18 (brandweer), 16 (ambulance).

Nederlands consulaat: Gambia African Centre for Democracy and Human Rights Bldg Kombo Coastal Road Kerr Sereign P. O. Box 2600 Serrekunda. Tel.: (+220) 446 1958.

 

Bezienswaardigheden

Banjul is vooral bekend vanwege de grote markt, die hier dagelijks gehouden wordt. U hoeft niet bang te zijn dat uw gezicht verbrand wordt door zon als u over de markt loopt, want overal hangen doeken en parasols die u beschermen tegen de hitte. Op de markt kunt u talloze lokale souvenirs kopen. Daarnaast kunt u er overal heerlijk eten en lokale lekkernijen proeven. Andere interessante bezienswaardigheden in Banjul zijn het Nationale Museum, waar u meer te weten komt over de geschiedenis van de slavernij, en de “Grote Moskee” die vlak naast dit museum staat. Indien u vanuit Banjul uitstapjes wilt gaan maken moet u zeker een bezoekje brengen aan het Abuko Nature Park, de Wassu Stone Circles, Kunta Kinteh Island (James Island) en het Katchikally meer, waar mensen vreedzaam naast de krokodillen een heilzaam bad nemen.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Banjul

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.