Kaart

Vliegtickets Peking

Peking of Beijing is een dichtbevolkte stad met ongeveer 15 miljoen inwoners en vliegtickets Peking laat u de mooiste tempels, hutongs, gezellige winkeltjes en de beroemde muur zien. De hoofdstad van China, waar zoveel te beleven is moet u echt een keer gezien hebben. De wereldstad heeft een warm landklimaat waarbij de zomers erg lang, heet en vochtig zijn, maar de winters ijzig koud.

Peking barst van de historie, de Verboden Stad kunt u dan ook echt niet overslaan. Dit is het keizerlijke verblijf van zo’n 24 keizers met prachtige paleizen en tuinen wat rond het jaar 1410 gebouwd is. Het gigantische paleismuseum is in 1925 geopend, is 750 bij 960 meter groot en heeft 980 grote en kleine gebouwen. Een ander eeuwenoud bouwwerk is de Chinese Muur, een van de acht wereldwonderen. Er werd tweehonderd jaar voor Christus begonnen met het bouwen ervan om te dienen als verdediging. Hij is 6.500 kilometer lang en de populairste plekken zijn bij Dadaling en Mutianyu te vinden. Wanneer u lekker wilt gaan winkelen, is de Wangfujing Street aan te raden. Hier zijn de beste markten en winkels, het is daarom ook de drukste straat. Er zijn veel streekproducten en lokale hapjes te koop, maar bezoek ook even de mooie nabije St. Jozefkerk. De Tempel van de Hemel is het grootste tempelcomplex van China en is 273 hectare groot. Hier moet u zeker een kijkje nemen, de binnenkant is namelijk schitterend! In Nederland zijn we bekend met Chinees eten, toch is dit heel anders dan hoe het in China wordt bereid en er wordt natuurlijk ook met stokjes gegeten. Wat u zeker moet proberen is de Pekingeend, deze is vaak op de menukaart te vinden. Een andere Chinese lekkernij is de dumpling, ook wel Jiaozi genoemd. Dit zijn gevulde deegzakjes. Mocht u een keer zin hebben in Westers eten, dan is dit er ook genoeg te vinden.

Visum

Indien u beschikt over een Nederlands paspoort heeft u een visum nodig, welke u dient aan te vragen bij een Chinese ambassade buiten China. Uw paspoort dient na uw verblijf in Beijing nog minimaal zes maanden geldig te zijn.

Seizoen

U kunt Beijing het beste bezoeken in de lente (maart tot mei) of herfst (september tot begin november). De zomers in Beijing zijn zeer heet en de winters bitter koud.

Vervoer

Momenteel wordt de metro van Beijing sterk uitgebreid, wat betekent dat u voor de meeste lokale bestemmingen gebruik kunt maken van deze comfortabele en snelle vorm van vervoer. U kunt ook taxi’s nemen, maar houd er rekening mee dat u dan vaak in de file staat.

Openingstijden

Veel winkels zijn open van 10:00 tot 22:00.
Restaurants: meestal geopend van 11:00 tot 13:30 en van 16:30 tot 20:30. Sommige restaurants zijn de hele dag open en enkele zelfs 24 uur per dag.
Banken: maandag t/m vrijdag geopend van 9:00 tot 17:00.

Fooien

Het geven van een fooi is niet gebruikelijk, behalve in Westerse restaurants/hotels en als u meegaat met georganiseerde excursies.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 110 (politie), 119 (brandweer), 120 (ambulance), 6525 5486 (hulp voor toeristen).
Nederlands consulaat: Liangmahe South Road 4, Chaoyang, Beijing. Tel.:+86 10 8532 0200.

Bezienswaardigheden

Als u Beijing gaat bezoeken dan kunt u natuurlijk niet vertrekken zonder de Chinese Muur te hebben gezien. Het drukst bezochte gedeelte van De Muur ligt in Badaling, ruim een uur rijden van de stad. Daarnaast is een bezoek aan de Verboden Stad, het Plein van de Hemelse Vrede, het Zomerpaleis en de Gulou en Zhonglou torens zeker de moeite waard.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Peking

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.