Kaart

Vliegtickets Brisbane

Brisbane is de drie na grootste stad van Australië en de hoofdstad van de Australische staat Queensland. Het centrum van Brisbane is klein en gecentreerd rondom Queen Street. Daarnaast telt Brisbane talloze bezienswaardigheden, zoals St. John’s Cathedral, Kangaroo Point en de botanische tuinen. Vanuit Brisbane kunt u een autorondreis door het prachtige subtropische Queensland maken en de mooiste stranden van Australië bezoeken. Kortom, met vliegtickets Brisbane staat u een prachtige vakantie “Down Under” te wachten.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort dienen via internet een visum (ETA - Electronic Travel Authority) aan te vragen om Brisbane te bezoeken. Na aanvraag is het visum 1 jaar geldig.

Seizoen

In Brisbane zijn de zomers zeer warm en de winters mild tot warm, elk seizoen is dus geschikt voor een bezoek. De meeste toeristen bezoeken Brisbane in de zomer (december tot en met februari), wanneer de temperaturen het hoogst zijn, maar in deze periode valt ook de meeste neerslag. Neemt u uw paraplu liever niet mee dan kunt u het beste tussen mei en november een bezoek brengen aan Brisbane.

Vervoer

Alle bezienswaardigheden van Brisbane zijn prima per bus, trein of taxi te bereiken. Mocht u na uw bezoek aan de stad een rondreis door Queensland gaan maken dan kunt u het beste een auto of camper huren of een bus of trein nemen. Indien u met uw huurauto door Brisbane rijdt dient u er rekening mee te houden dat u op veel wegen tol dient te betalen.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend van 6:00 tot middernacht.

Cafés en restaurants: vaak open van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:30. Kleine eetgelegen zijn meestal eerder en langer open.

Banken: maandag tot en met vrijdag geopend van 9:30 tot 17:00. Sommige banken zijn ook zaterdag open van 9:30 tot 12:30

Fooien

In Brisbane is fooien geven niet gebruikelijk, maar als de service goed is kunt u in restaurants 5% tot 10% fooi geven. In taxi’s kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummer: 000.

Nederlands consulaat: Suite 2, Bellevue Terrace, 25 Mary Street, QLD 4000, Brisbane. Tel.: +6173839 9644.

Bezienswaardigheden

Brisbane wordt in tweeën gedeeld door de Brisbane River. De meeste bedrijvigheid en het financiële district van de stad bevinden zich op de North Bank, terwijl op de South Bank en in de daaraan grenzende Suburbs de meeste mensen wonen. Op de North Bank zijn veel bezienswaardigheden te vinden, waaronder Queen Street, een bruisende straat waar winkelen en uitgaan de belangrijkste bezigheden zijn, de Botanical Gardens en St John’s Cathedral. Voor een prachtig uitzicht over de stad dient u naar Kangaroo Point te gaan, dat vanaf de North Bank eenvoudig te voet via de Story Bridge is te bereiken. Bij Kangaroo Point kunt u ook de imposante Kangaroo Cliffs bewonderen of een bezoek brengen aan de Southbank Park Lands. Indien u sportief en avontuurlijk bent aangelegd kunt u hier ook bungee jumpen en abseilen. 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Brisbane

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.