Kaart

Vliegtickets Brno-Tuřany

De tweede stad van Tsjechië is het niet heel erg bekende Brno. De stad ligt in het zuidoosten van het land en biedt een unieke mix aan geschiedenis, cultuur, shoppen en prachtige natuur in de directe omgeving. Zowel voor een korte stedentrip als een rondreis door Oost-Tsjechië is Brno een fantastische bestemming. De veelzijdigheid van Brno en de goede ligging in Oost-Europa garanderen een mooie reis. Met vliegtickets naar Brno op zak is een bijzondere vakantie snel geboekt.

Visum

Reizigers vanuit Nederland hebben geen visum nodig voor een vakantie of korte trip naar Brno. Met een geldig Nederlands paspoort kunnen reizigers tot 90 dagen zonder visum in Tsjechië verblijven. Naast een geldig paspoort en vliegtickets naar Brno hebben reizigers geen bijzondere documenten nodig.

Seizoen

Het klimaat in Tsjechië is een gematigd landklimaat. In vergelijking met Nederland valt er minder neerslag, de zomers zijn iets warmer en de winters iets kouder. Zowel voor een tripje naar de zon als wintersportvakanties leent dit Oost-Europese land zich goed. Van mei tot en met september zijn de temperaturen in Brno gemiddeld tussen de 15 en 20 graden of warmer. De prijs van vliegtickets naar Brno kunnen wisselen, buiten het hoogseizoen vliegen is aan te raden. Zeker omdat het weer in het voor- en naseizoen vaak droog en niet kouder dan 15 graden is, prima weer voor een stedentrip of rondreis door Tsjechië.

Vervoer

Vanaf het hypermoderne vliegveld van Brno, wat een bezienswaardigheid op zich is, is een taxiritje naar de stad een snelle en een relatief goedkope optie. In het centrum van Brno zijn weinig parkeerplaatsen en kan het druk zijn, de beste manier om de stad te verkennen is te voet. Voor een trip in de omgeving van Brno is het huren van een auto een goede optie. Daarnaast zijn de verbindingen met de trein en bus prima en goed geprijsd. Het is goed om te weten dat bussen regelmatig iets te vroeg vertrekken.

Openingstijden

Banken en postkantoren zijn op werkdagen geopend van 8:00 uur of 9:00 uur tot 17:00 uur. De meeste winkels zijn op zondag gesloten. Op werkdagen openen de winkels tusssen 6:00 uur en 9:00 uur, om 18:00 uur zijn de meeste winkels gesloten. Steeds meer winkels hanteren op zaterdag dezelfde openingstijden als doordeweeks, veel winkels zijn in het hoogseizoen ook in de avonden geopend.

Fooien

Bij de meeste restaurants en hotels is er 10 tot 15 procent servicegeld opgenomen in het totaalbedrag. Wanneer dit niet op de bon staat gespecificeerd is een fooi gewenst, anders is het bedrag naar boven afronden of wat kleingeld achterlaten voldoende. Ook bij taxichauffeurs kan het bedrag worden afgerond.

Informatie en noodgevallen

Alarmnummer: 112

Nederlandse ambassade in Praag:

Gotthardska 6/27, 160 00 Praha 6-Bubenec

Telefoon: + 420 233 015 200

Bezienswaardigheden

Brno is een waar shopping walhalla geworden. Kleine winkeltjes en grote Tsjechische ketens wisselen elkaar af, de stad heeft voor elke shopper wat bijzonders in petto. Daarnaast heeft de stad nog veel meer te bieden. De geschiedenies van de stad gaat terug naar de vroege Middeleeuwen, deze lange geschiedenis is op vele plekken in de stad te ervaren. Náměstí Svobody is het centrale plein in de stad waar het drukke leven samen komt. Het Špilberk kasteel, de Petrov kathedraal en de Denis tuinen zijn slechts enkele voorbeelden van de bezienswaardigheden in en rondom het historische stadscentrum van Brno. Na het verkennen van de stad is doorreizen een leuke optie, de verbindingen met de bus of trein naar Wenen en Bratislava zijn goed en niet al te duur.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Brno-Tuřany

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Brno: Brno-Tuřany.
Smart Wings, Corendon Airlines en Ryanair hebben directe vluchten naar Brno-Tuřany.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Brno-Tuřany is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.