Kaart

Vliegtickets Brussel

Als u vliegtickets Brussel zoekt dan kan Skyscanner die razendsnel voor u vinden en vergelijken. Brussel, vaak de hoofdstad van Europa genoemd, is de perfecte bestemming voor een stedenreis of weekend-trip, want deze Bourgondische stad heeft veel meer te bieden dan Manneken Pis en een puntzak met Vlaamse frites. Laat de geschiedenis herleven en breng een bezoek aan historische bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis en de Kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele, of breng uzelf en uw kinderen in vervoering met alle stripfiguren die overal in de stad levensgroot op muren zijn geschilderd.

Vervoer

In Brussel kunt u gebruik maken van trams, metro’s en bussen. Indien u van of naar Brussels Airport (Zaventem) of Brussels South (Charleroi) reist kunt u het beste de trein, (shuttle)bus of taxi nemen.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart dan heeft u geen visum nodig om Brussel te bezoeken.

Seizoen

Het klimaat van Brussel vertoont grote overeenkomsten met dat van Nederland en kent niet al te warme zomers en milde winters.

Openingstijden

Winkels zijn meestal geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 18:00. Supermarkten zijn doorgaans wat langer open.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. Sommige banken sluiten om 16:00 of zijn gesloten van 13:00 tot 14:00.

Restaurants en cafés: afhankelijk van het type horeca meestal geopend van 8:00 of 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00.

Fooien

Indien u een restaurant bezoekt of gebruik maakt van een taxi is de service meestal inbegrepen, maar bij een buitengewoon goede service kunt u zelf nog 5% tot 10% extra fooi geven.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse Ambassade: Kortenberglaan 4-10, 1040 Brussel. Tel.: +32 2 679 17 11.

Bezienswaardigheden

Als u een stedentrip naar Brussel gaat maken doet u er goed aan uw reis een beetje te plannen, want deze tweetalige Belgische stad barst van de interessante bezienswaardigheden. Uiteraard dient u even naar Manneken Pis, het Atomium het Koninklijk Paleis, de Kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele en de Grote Markt te gaan indien u die nog nooit eerder heeft bezichtigd, maar daarnaast kent Brussel veel bijzondere toeristische trekpleisters. Wandel bijvoorbeeld samen met het hele gezin over de ‘striproute’ en bewonder alle muurschilderingen van stripfiguren van Belgische striptekenaars, en leer zo spelenderwijs de stad wat beter kennen. Of ga naar de wijk de Grote Zavel en laat u verrassen door de talloze bijzondere antiekwinkeltjes, couturiers, restaurants en chocolatiers die u hier kunt vinden.

Goedkoopste vluchten naar Brussel van...

Foto's van Christian Stockl

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.