Kaart

Vliegtickets Bazel-Mulhouse-Freiburg

Vliegen naar Basel brengt u naar één van de mooiste cultuursteden van Zwitserland met een rijk kunstzinnig- en uitgaansleven. De snelstromende Rijn wordt gesierd door oude bruggen, sfeervolle buurtjes en vele winkelstraten. Zowel museumliefhebbers als stappende jeugd kunnen hun hart ophalen tijdens een stedentrip Basel.

Visum

Voor houders van een Nederlands paspoort is een visum niet vereist. Een geldig paspoort of identiteitskaart is voldoende bij een verblijf korter dan 3 maanden.

Seizoen

Afhankelijk van uw wensen is Basel in principe het hele jaar door te bezoeken. In mei, juni en september zijn de temperaturen aangenaam en vermijd u de koude winterperiode en andere toeristen. Komt u om te wandelen, dan is de zomerperiode ideaal, hoewel u rekening moet houden met wisselende weersomstandigheden in de bergen. De Alpengebieden zijn perfect voor een wintersportvakantie in januari, februari en maart.

Vervoer

De meeste hotels in Basel voorzien u van een gratis openbaar vervoer pas, omdat de vele auto’s in de stad teveel verkeersdrukte veroorzaken. Daarom raden wij u aan om Basel te bezoeken per vliegtuig of trein. Het tram- en busnetwerk is uitstekend en sluit goed aan op andere vormen van openbaar vervoer. Taxi’s rijden op de meter. Spreek voor lange trips wel van de voren een prijs af.

Openingstijden

Restaurants: globaal genomen tussen 12:00 en 14:00 uur en van 18:30 tot 23:00 uur. De vaste sluitingsdag valt meestal op maandag.

Winkels: maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 12:00 uur en van 13:30 tot circa 18:30 uur. Op zaterdag sluiten winkels om 16:00 of 17:00 uur. Sluiting op maandagmorgen en/of zaterdagmiddag komt nog regelmatig voor.

Fooien

In horecagelegenheden en hotels is het bedieningsgeld inbegrepen op de rekening. Als u tevreden bent over de dienstverlening, dan mag u het bedrag naar boven afronden. Dit geldt ook voor taxichauffeurs.

Noodgevallen

Landelijk alarmnummer: 112 Nederlands Consulaat: Stiftsgasse 9, 4051 Basel, telefoon: +41 (0)61 261 1939, e-mail: nl-consulaat-basel@bluewin.ch

Bezienswaardigheden Basel

De historie van deze industriestad spreekt uit de oude gebouwen, zoals het raadhuis, de domkerk en de markt. Basel herbergt een enorm kunstzinnig en cultureel aanbod met meer dan dertig musea en galerieën.

* Museum der Kulturen: één van de belangrijkste etnografische musea van Europa met kunstcollecties uit de Zuiderzee en Indonesië. Ook besteedt het museum aandacht aan religieuze volkskunst, keramiek en het volksgebruik van maskers.

* Vlooienmarkten: koopjesjagers bezoeken de stalletjes van de speciale vlooienmarkten voor een leuk souvenir. Op de Barfüsserplatz kunt u terecht op elke tweede en vierde woensdag van de maand. Ook is er elke zaterdag een leuke vlooienmarkt bij Petersplatz. Neem de tijd voor een bezoek en scoor dat ene koopje!

* Rijnzwemmers: na een sprong in de snelstromende rivier laten deze fanatiekelingen zich meevoeren op een speciale tas, waarin zij hun kleren droog kunnen bewaren. Leuk om naar te kijken (maar ook om te doen)!

* Basler Fasnacht: een 3-daags vrolijk carnavalsfeest op de maandag na Aswoensdag. Het evenement wordt ingeluid met een nachtelijke fakkeloptocht.

* Lamatrekking: een bijzondere dagtocht naar de Baseler Jura. In het dorpje Arboldswil organiseert de familie Raüftlin trektochten vanuit hun lamafarm.

* Gezinsuitje: de Basel Zoo is de grootste dierentuin van Zwitserland met 600 diersoorten waaronder gorilla's, neushoorns, krokodillen, olifanten en een apart vivarium voor reptielen.

* Mooie kunstcollecties: Basel herbergt vele topmusea, waaronder het beroemde Kunstmuseum en het fantasierijke Jean Tinguely museum. Ook in de omgeving van Basel zijn er meer dan zeventig interessante musea te bezoeken.

* De omgeving: vlakbij Basel liggen het Zwarte Woud, de Vogezen en Jura, waar talloze mogelijkheden zijn voor dagtochtjes. De nabije Romeinse stad Augusta Raurica behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Zwitserland. Een excursie hier naartoe kan ideaal gecombineerd worden met een interessante boottocht over de Rijn.  

Goedkoopste vluchten naar Bazel-Mulhouse-Freiburg van...

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.