Kaart

Vliegtickets Wit-Rusland - Skyscanner

Vliegen naar Wit-Rusland brengt u naar een plekje waar nog maar weinig toeristen komen. Het intrigerende land kenmerkt zich door haar Stalinistisch historie en communistische bouwwerken. Absolute highlights zijn de groene hoofdstad Chisinau met haar prachtige parken, kathedralen en een waanzinnig nachtleven. En houdt u van wijn? Hier proeft u van  een van de beste wijnen van Oost-Europa. 

 

Visum

Voor een toeristisch bezoek aan Wit-Rusland is het verplicht om een visum aan te vragen. Dit visum is geldig voor maximaal 90 dagen. Daarnaast heeft u een paspoort nodig dat bij uitreis nog minstens  3 maanden geldig is. Tevens dient het paspoort minstens twee lege visumpagina's te bevatten. 

 

Seizoen

De beste periode om Wit-Rusland te bezoeken zijn de maanden juni t/m augustus. Wit-Rusland kent een zeer strenge winter en vanaf de maand april worden de temperaturen iets aangenamer. De warmste maanden zijn juli en augustus, maar houd er rekening mee dat er dan ook de meeste regen valt. 

 

Vervoer

De snelwegen zijn van prima kwaliteit, waardoor u Wit-Rusland goed per auto kunt verkennen. De kleinere weggetjes kunnen slechter berijdbaar zijn en ook wegwerkzaamheden worden niet altijd goed aangegeven. Daarnaast heeft Wit-Rusland een prima openbaar vervoer netwerk, met name in de grotere steden. De goedkoopste manier om het land te zien is met lange afstandsbussen. De trein is ook een goede optie. Let in de nachttrein wel goed op uw spullen.

 

Openingstijden

Banken: maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 17:30 uur.

Winkels: maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 19:00 uur. Levensmiddelenwinkels en supermarkten hanteren ruimere openingstijden.  

 

Fooien

In horecagelegenheden en hotels is een fooi van 5 tot 10% gebruikelijk. Bij taxichauffeurs kunt u het wisselgeld laten liggen.

 

Informatie en noodgevallen

Politie: 102

Ambulance: 103

Brandweer: 112

 

Bezienswaardigheden Wit-Rusland

Wit-Rusland heeft zwaar te lijden gehad onder oorlogsgeweld en daardoor is het land tot vandaag de dag nog niet ingericht op het toerisme. Anderzijds biedt dit juíst een bijzondere ervaring, omdat u tijdens uw reis het echte lokale leven nog ervaart.

De stad Minsk kenmerkt zich door de duidelijk sporen uit de Sovjet tijd. Het straatbeeld en de karakteristieke gebouwen doen hier oude tijden herleven.  Het KGB-gebouw – de veiligheids- en inlichtingendienst van de Sovjet-Unie – is een bezoekje waard. Vanuit Minsk maakt u een dagtrip naar het Dudutki Openluchtmuseum. Hier bewondert u 19e-eeuwse handwerken en geniet u van een overheerlijke traditionele maaltijd, zoals gevulde aardappel.

Een van de belangrijkste Sovjet-monumenten uit de Tweede Wereldoorlog staat in Brest. Dit imposante fort van het Russische keizerrijk is maar liefst twee kilometer lang en herbergt 500 kamers die ruimte bieden aan 12.000 soldaten. Een ander indrukwekkend bouwwerk is het paleis van de Poolse adellijke familie: het kasteel in Njasvizj. Vele keren is het kasteel verwoest en opnieuw gerestaureerd.

Bent u een echte natuurliefhebber? Het wereldberoemde Białowieża bos is het oudste en best bewaarde oerwoud van Wit-Rusland waar u prachtige wandelingen maakt. In de aangrenzende dierentuin spot u wisents (bizons), wilde zwijnen, elanden, konikpaarden en andere inheemse soorten.

Het pittoreske dorpje Hrodna heeft de oorlog goed doorstaan. Hoewel het plaatsje grotendeels bestaat uit agrarisch land, dichte bossen en moerassen is het dankzij de intact gebleven gebouwen uitgegroeid tot een sfeervol en cultureel centrum. Vlak langs de Poolse bevindt zich bovendien een uniek natuurgebied waar de Europese bizon (wisent) leeft.

Bezoekt u Wit-Rusland in juli? Vergeet niet een kijkje te nemen tijdens ‘The International Festival of Arts Slavianski Bazaar’. Dit 10-daagse festival in Vitebsk heeft vele internationale prijzen gewonnen. Er wordt Slavische muziek ten gehore gebracht door vele artiesten uit onder andere Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.