Kaart

Vliegtickets Belize - Skyscanner

Wat te doen in Belize?
Belize is een klein landje in Midden-Amerika en grenst aan Mexico en Guatemala. Het land was vroeger een kolonie van Groot-Brittannië en heette Brits-Honduras. Tegenwoordig is het een onafhankelijke staat maar de voertaal is nog steeds Engels. Belize ligt aan de Caraïbische Zee en heeft een heerlijk subtropisch klimaat. Tot de belangrijkste toeristische trekpleisters van Belize behoren behalve de parelwitte stranden en kleurrijke onderwaterwereld ook de vele Maya ruïnes en prachtige regenwouden.  Ben je op zoek naar een avontuurlijke strandvakantie dan zijn vliegtickets Belize dus perfect voor jou! Inmiddels zin gekregen om te gaan vliegen naar Belize? Kijk dan direct wanneer er goedkope vluchten Belize beschikbaar zijn, en maak daarbij gebruik van de handige zoekfuncties van Skyscanner want dan zie je direct in welke periode tickets Belize het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Belize
Belize is een klein land, je zult dus nooit lange afstanden hoeven afleggen als je veel van het land wil zien. Als je met het openbaar vervoer wil gaan reizen kun je diverse regionale en expresbussen nemen die tussen alle belangrijkste steden rijden. Daarnaast kun je gebruik maken van de San Pedro Belize Express, een watertaxi die op vaste tijdstippen van Belize City naar onder meer San Pedro en het eilandje Caye Caulker vaart. Als je het land het liefst op eigen hout je wil gaan verkennen kun je het beste een auto huren in Belize.
Als je vanaf Philip S. W. Goldson International Airport , zoals de het internationale vliegveld van Belize officieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Belize City of een andere bestemming in Belize wil reizen kun je het beste een taxi nemen, want het openbaar vanaf de luchthaven is zeer beperkt.

Heb je een visum nodig voor Belize?
Wie gaat vliegen naar Belize heeft geen visum nodig. Wel dient je Nederlandse paspoort nog minimaal 6 maanden tot na je vertrek uit Belize geldig te zijn.

Beste reistijd voor Belize
De beste reistijd voor een vakantie naar Belize is tussen januari en april, want dan is het droge seizoen. Het regenseizoen in Belize loopt van half mei tot half november, in deze periode wordt het land ook vaak geteisterd door vulkanen. De gemiddelde dagtemperatuur in Belize ligt het gehele jaar door tussen de 25 C en 30 C.

Openingstijden
Winkels: meestal maandag tot en met zaterdag geopend van 8:00 tot 18:00. Sommige winkels in Belize City hanteren ruimere openingstijden als er een cruiseschip is aangemeerd.

Restaurants en cafés: meestal open van ca. 7:00 of 10:30 tot ca. 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: doorgaans geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00.

Fooien geven in Belize
In Belize is het gebruikelijk om in restaurants ca. 10 tot 15% fooi te geven, behalve als het restaurant zelf al service in rekening heeft gebracht. Als je een taxi neemt hoef je geen fooi te betalen.

Informatie en noodnummers Belize
Algemeen alarmnummer: 911

Nederlands consulaat: 12 Esquina Baymen Avenue & Calle al Mar, Belize City. Tel.: +5012232953.

Bezienswaardigheden Belize
Voor vakantiegangers die van zonnen, duiken en snorkelen houden is Belize een perfecte bestemming, want het land heeft een eigen Barrièrerif, dat na die in Australië de grootste ter wereld is. In het Belize Barrier Reef, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, kun je allerlei prachtige diersoorten aantreffen, waaronder zeeschildpadden, de zeekoeien (manatees) en zelfs zeekrokodillen. Heel indrukwekkend is het koraalrif Great Blue Hole, een ingestorte onderwatergrot waar veel tropische vissen zich schuilhouden.

Belize staat vooral bekend vanwege de vele oude Mayatempels die overal in het land te vinden zijn. De mooiste Mayatempel is ongetwijfeld het Xunantunich complex, waar de overblijfselen van maar liefst zesentwintig tempels en paleizen te vinden zijn. Andere Mayatempels in Belize die je ook niet mag missen zijn de tempels van El Caracol, Altun Ha, Santa Rita, Cahal Pech, Lamanai en Cerro Maya. Ook moet je zeker even de grotten van Actun Tunichil Muknal bezoeken, deze bevinden zich in het Tapir Mountain Nature Reserve Park en werden ook door de Maya’s gebruikt. Houd je van natuur, dan moet je ook het Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary op je lijstje zetten, want in dit prachtige reservaat vol watervallen en pijnbomen kun je met enig geluk wilde jaguars spotten.

Ook in Belize City, niet de hoofdstad maar wel de grootste stad van het land, is van alles te beleven. Bezoek hier onder meer het Museum van Belize (NICH), waar je veel te weten komt over de Maya’s, en breng een bezoek aan de Belize Zoo, waar je onder meer slingerapen, tapirs, jaguars, poema’s, krokodillen en boa constrictors kunt bewonderen.

Hotels Belize
Vergelijk direct hotels Belize

Auto huren in Belize
Vergelijk nu autoverhuur Belize

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.