Kaart

Vliegtickets Cuiaba

Cuiabá ligt in het westen van Brazilië en is het economische, culturele, historische en toeristische centrum van de Braziliaanse staat Mato Crosso. De stad wordt doorkruist door diverse belangrijke doorgangswegen en rivieren en wordt vanwege de ligging ook wel de ‘zuidelijke toegangspoort tot de Amazone’ genoemd. Cuiabá ligt in de tropen, maar gelukkig wordt het WK 2014 gehouden tijdens de koelste en droogste maanden van het jaar, wanneer het overdag gemiddeld 22 C is.

Rondom de stad Cuiabá bevinden zich drie prachtige natuurgebieden, te weten de savannes van de Cerrado, de moerasgebieden van Pantanal en het Amazonegebied, dus als u tijdens het WK voetbal tijd over heeft dient u zeker wat dagtochtjes te gaan maken. Waarschijnlijk is het tijdens het WK niet al te warm in Cuiabá, maar mocht u wat verkoeling zoeken dan kunt u ook een uitstapje naar de Chapada dos Guimaraes maken, een bergachtig gebied waar veel archeologische opgravingen te bewonderen zijn.

Ook als u geen tijd heeft om tijdens het WK Brazilië de omgeving van Cuiabá te gaan verkennen kunt u uw ogen de kost geven, want de stad is een toeristische bezienswaardigheid op zichzelf en staat vol prachtige koloniale gebouwen, musea en idyllische pleintjes. Na een flinke stadswandeling kunt u heerlijk bijkomen op een terrasje, waar u gemiddeld R$ 4,00 (€ 1,35) voor een lokaal biertje en ca. R$ 8,00 (€ 2,65) voor een internationaal biertje betaalt. Alle voetbalwedstrijden van het WK voetbal 2014 zullen plaatsvinden in het Arena Pantanal, een gloednieuw stadion dat goed met het openbaar vervoer te bereiken is.

Helaas kunt u vanaf Amsterdam geen rechtstreekse vlucht Cuiabá boeken, dus indien u op zoek bent naar vliegtickets Cuiabá dient u rekening te houden met een of meerdere tussenstops. Via Skyscanner kunt u snel en eenvoudig vluchten Cuiabá  vinden, bijvoorbeeld met KLM (overstappen in Sao Paulo), TAP (overstappen in Lissabon en Brasilia) of Alitalia (overstappen in Rome en Sao Paulo).

Indien u gaat vliegen naar Cuiabá landt u op Marechal Rondon International Airport, dat op nog geen 10 kilometer afstand ligt van het centrum. In Cuiabá heeft u een ruime keuze aan hotels, waarbij u kunt kiezen  uit zowel luxe vijfsterren resorts, comfortabele middenklasse hotels als goedkope budgetaccommodatie. Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, alle hotels Cuiabá zijn eenvoudig en snel te boeken via Skyscanner.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Cuiabá

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.