Kaart

Vliegtickets Christchurch

Wat te doen in Christchurch?
Christchurch ligt op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en is de twee na grootste stad van het land, na Auckland en Wellington. De stad ligt aan de oostkust en wordt doorkruist door de Avon rivier. Ondanks dat Christchurch een kleine stad is kun je er van alles doen, waaronder historische bezienswaardigheden bewonderen, winkelen, lekker eten en uitstapjes maken. Genoeg ingrediënten dus voor een aangenaam verblijf in Christchurch! Ga je op vakantie naar Nieuw-Zeeland en ben je van plan om Christchurch te bezoeken? Bekijk dan snel in welke periode goedkope vluchten Christchurch zijn te vinden. Maak daarbij gebruik van de handige zoekfuncties van Skyscanner, want dan kun je meteen zien wanneer tickets Christchurch het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

Hoe lang is het vliegen naar Christchurch?
Met een gunstige overstap vlieg je naar Christchurch in zo'n 29 uur en 5 minuten.

Tijdsverschil met Christchurch
In onze wintertijd is het in Christchurch 12 uur later en in onze zomertijd is het 10 uur later. (Uitzondering: van de laatste zondag in maart tot de eerste zondag in april en tussen de laatste zondag in september en de laatste zondag in oktober is het tijdsverschil 11 uur)

(Openbaar) Vervoer in Christchurch
Van oudsher is Christchurch een echte fietsstad, de beste manier om de stad te verkennen is dus per huurfiets. Daarnaast heeft de stad een uitgebreid busnetwerk dat tot ver in de buitenwijken en naastgelegen dorpen reikt. Toch is de auto verreweg het populairste vervoermiddel in de stad, een auto huren in Christchurch is dus zeker aan te bevelen, met name als je daarna een rondreis door Nieuw-Zeeland gaat maken. Vergeet tijdens je stedenreis naar Christchurch ook niet om een ritje te maken met de historische Christchurch Tramway, die langs alle bezienswaardigheden in het centrum van de stad rijdt.

Vanaf het vliegveld van Christchurch kun je met diverse bussen naar je hotel in Christchurch gaan. De Purple Route rijdt vanaf de luchthaven via Avonhead en Riccarton naar het centrum van de stad om vervolgens door te rijden naar Sumner, en buslijn 29 rijdt naar het centrum via Fendalton. Voor de richting Redwood en Halswell dien je buslijn 125 te nemen.

Heb je een visum nodig voor Christchurch?
Als je gaat vliegen naar Christchurch heb je geen visum nodig. Wel dien je over een Nederlands paspoort te beschikken dat minimaal geldig is tot 3 maanden na je verblijf in Nieuw-Zeeland.

Beste reistijd
De beste periode voor een bezoek aan Christchurch is tussen november en april, wanneer het daar zomer is. De gemiddelde dagtemperatuur in Christchurch ligt in de zomer rond de 22 C.  In de winter ligt de gemiddelde dagtemperatuur rond de 5 C, in deze periode valt ook de meeste neerslag.

Openingstijden
Winkels: doorgaans dagelijks geopend van 9:00 tot 20:00.

Cafés en restaurants: geopend van ca. 8:00 of 12:00 tot 22:30 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: meestal open maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 16:30

Fooi geven in Christchurch
Het is in Christchurch niet gebruikelijk om fooien te geven, maar als je zeer tevreden bent over de service kun je in restaurants 5% tot 10% fooi geven. Als je een taxi neemt kun je het bedrag naar boven afronden. Lees ook deze informatie over fooi geven in het buitenland.

Informatie en noodnummers
Algemeen alarmnummer: 111

Nederlandse ambassade: Co-operative Bank Building - 10e verdieping, Hoek Featherston & Ballance Street, Wellington 6011. Tel.: 0800 388 243 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar).

Bezienswaardigheden Christchurch
Als gevolg van enkele zware aardbevingen die recentelijk in Christchurch hebben plaatsgevonden zijn veel prachtige historische bezienswaardigheden, zoals de ChristChurch Cathedral, met de grond gelijk gemaakt. Desalniettemin zijn er in de stad nog heel wat mooie gebouwen en plekken te vinden die de aardschokken wel hebben overleefd, zoals het gezellige Victoria Square, het Canterbury Museum en de Botanische Tuinen. Daarnaast is het een aanrader om een boottochtje te maken op de Avon rivier, want vanaf het water is ook veel moois te zien, zoals de Cambridge Terrace en Oxford Terrace.

Als je een paar dagen in Christchurch blijft heb je misschien wel zin om een paar uitstapjes te maken. Wat erg leuk is om te doen, vooral als je met je hele gezin op vakantie naar Nieuw-Zeeland gaat, is een ritje maken met de Christchurch Gondola. Dit is een kleine kabelbaan die je naar de top van Port Hills brengt, vanaf waar je een panoramisch uitzicht hebt over de stad, de zuidelijke Alpen en de Canterbury Plains. Een ander leuk dagtochtje dat je kunt doen vanuit Christchurch is walvissen spotten, rijd daarvoor met je huurautonaar het plaatsje Kaikoura aan de noordoostelijke kust van Zuidereiland.

Meer tips voor Christchurch en omgeving
Spectaculairste activiteiten in Australië en Nieuw Zeeland

Hotels Christchurch
Vergelijk hier gemakkelijk hotels Christchurch

Auto huren in Christchurch
Vergelijk hier autoverhuur Christchurch

Goedkoopste vluchten naar Christchurch van...

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.