Kaart

Vliegtickets Chambery

Met vliegtickets Chambéry staat u snel op de lange latten, want vanaf de luchthaven Chambéry hoeft u niet ver meer te reizen naar uw favoriete skigebied in de Franse alpen. Echter, ook als Chambéry uw eindbestemming is hoeft u zich geen moment te vervelen, want deze prachtige stad in de Rhône-Alpes regio van Frankrijk ligt prachtig ingeklemd tussen diverse bergen en meren en herbergt een schat aan bezienswaardigheden.

Chambéry is al eeuwen oud maar behoorde niet altijd tot Frankrijk. Tussen 1232 en 1562 was Chambéry de hoofdstad van het land Savoie, en ook heeft Chambéry in de 19e eeuw enige tijd tot Sardinië behoord. Helaas werd de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog deels verwoest, maar gelukkig zijn enkele prachtige historische gebouwen behouden gebleven, zoals het Kasteel van Chambéry en de Fontaine des Éléphants.

Visum

Chambéry ligt in de Europese Unie, dus indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen.

Seizoen

Het klimaat van Chambéry vertoont veel gelijkenissen met dat van Nederland, al is het er in de zomer meestal iets warmer en in de winter iets kouder.

Vervoer

Vanaf de luchthaven Chambéry kunt u per bus, huurauto of taxi naar de stad reizen. Daarnaast kunt u vanaf Chambéry met de bus en trein naar talloze skigebieden reizen, zoals Courchevel, Les Arcs, Meribel en Plagne.

Openingstijden

Winkels: meestal open op maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 19:00. Op zondag zijn de meeste winkels gesloten.
Restaurants en cafés: ontbijtrestaurantjes zijn meestal open vanaf 8:00, voor lunch kunt u vaak terecht vanaf 11:30 en voor het diner vanaf 18:00.
Banken: geopend maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:00.

Fooien

De meeste restaurants en cafés brengen servicekosten in rekening, u kunt daarom volstaan met het naar boven afronden van de rekening als u betaalt. Ook als u een taxi neemt kunt u het totaalbedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.
Nederlandse Ambassade: 7-9, rue Eblé, 75007 Parijs. Tel.: +33 1 40 62 33 00.

Bezienswaardigheden

Waarschijnlijk boekt u vliegtickets Chambéry omdat u op skivakantie gaat naar de Franse alpen, maar vergeet in dat geval zeker niet om ook een bezoekje te brengen aan de stad Chambéry, die vooral bekend staat om haar prachtige kasteel dat stamt uit de Romeinse tijd. Daarnaast kunt u in Chambéry gezellig winkelen en heerlijk eten, dus verwen uzelf lekker voordat u naar een van de meer dan 200 skigebieden gaat die in de nabije omgeving van Chambéry te vinden zijn. 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Chambéry

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.