Kaart

Vliegtickets Casablanca

Casablanca is de grootste stad van Marokko en door de ligging aan de kust een perfecte bestemming voor een stedentrip. Je kunt in Casablanca op het strand relaxen, van heerlijk eten genieten en diverse culturele en historische bezienswaardigheden bezoeken. Zo is de Hassan II Moskee de op één na grootste moskee ter wereld. En na het cultuursnuiven of zonnebaden, duik je ’s avonds het gezellige nachtleven in. Boek dus nu een vliegticket naar Casablanca en ontdek deze veelzijdige stad.

Ticket Casablanca

Vanaf Amsterdam gaan rechtstreekse vluchten naar Casablanca. De vliegtijd Amsterdam Casablanca is ongeveer 4 uur en je vliegt met Transavia of Royal Air Maroc. Ook vanaf Brussel gaan directe vluchten. Je vliegt dan met TUI fly of Royal Air Maroc.

Vanaf Eindhoven vlieg je met een tussenstop op Barcelona of Lissabon naar Casablanca. Je vliegtijd is dan ongeveer 10 uur.

Goedkope vliegtickets naar Casablanca vind je door vliegtickets vanaf Amsterdam, Eindhoven en Brussel te vergelijken. Met de handige zoekfuncties van Skyscanner kun je goedkoop vliegen naar Casablanca.

Van vliegveld Casablanca naar het centrum

Het vliegveld van Casablanca – dat officieel Casablanca Mohammed V Airport heet – ligt ongeveer 30 kilometer van het centrum van Casablanca vandaan.

Een taxi brengt je voor circa €30* naar Casablanca. Goedkoper is de trein: een rit van het vliegveld naar het centrum kost ongeveer €4*. De trein vertrekt ieder uur en de rit duurt zo’n 45 minuten.

Beste periode om naar Casablanca te reizen

Voor een stedentrip Casablanca kun je je bezoek het beste in het voorjaar of najaar plannen. De gemiddelde dagtemperatuur is dan zo’n 25 graden en er valt nauwelijks regen.

De zomermaanden juli en augustus kunnen erg heet zijn met temperaturen boven de 30 graden. Het weer in Casablanca is in de winter relatief koel met gemiddeld 18 graden en meer kans op regen.

Bezienswaardigheden Casablanca

In Casablanca heb je enkele mooie zandstranden en diverse restaurants en cafés. Maar in Casablanca vind je ook culturele en historische bezienswaardigheden.

 • Hassan II Moskee: dit is dé highlight van Casablanca. Deze moskee heeft een minaret van 200 meter hoog en is daardoor het hoogste religieuze gebouw ter wereld. Na de moskee van Mekka is het ook de grootste moskee van de wereld. Er worden rondleidingen in het Engels gegeven.
 • Boulevard de la Corniche: deze boulevard is de hoofdstraat van Casablanca en loopt van de Hassan II Moskee tot aan de vuurtoren. Je vindt hier leuke restaurantjes en cafés.
 • Oude Medina: het oude stadscentrum van Casablanca is een wirwar van kleine straatjes. Er zijn veel kleine winkeltjes en je kunt er verse groenten en fruit kopen.
 • Park van de Arabische Liga: even ontsnappen aan de drukte van de stad doe je in dit grote sfeervolle park. Er zijn ook een paar terrasjes waar je voor een drankje terecht kunt.
 • Sacré Coeur: Marokko is een Franse kolonie geweest en in Casablanca zie je dit onder meer terug in deze kathedraal. Het witte gebouw heeft ook veel Marokkaanse elementen.
 • Kasbah Boulaouane: vanaf Casablanca is het twee uur rijden naar dit fort, maar alleen de weg er naartoe is al de moeite waard.

Vind hier meer tips voor Casablanca

Meer van Marokko zien? Bekijk dan eens deze tips voor een rondreis door Marokko of stedentrip naar Marrakech.

Openbaar vervoer in Casablanca

In Casablanca kun je met de bus, tram en taxi reizen. Een rit met de tram kost ongeveer €0,50*. Je vindt de routes op de website van uitvoerder Casa Tramway.

De bus is iets goedkoper en zowel voor korte als voor lange stukken een prima optie. Inmiddels zijn vrijwel alle buslijnen in Google Maps ingevoerd dus je kunt online je route uitstippelen.

Een andere goede manier om van hot naar her te reizen in Casablanca is de taxi. De Grand taxi’s rijden vooral tussen het vliegveld en de stad. De Petit taxi’s rijden door de stad en is altijd rood gekleurd. Je kunt deze taxi aanhouden langs de weg of bij speciale taxihaltes. Let op dat de chauffeur de meter aanzet. Een ritje in de stad is maximaal 10 dirhams (€0,90)*.

Visum voor Casablanca en Marokko

Voor een bezoek aan Casablanca (en de rest van Marokko) heb je geen visum nodig. Een paspoort dat bij vertrek uit Marokko nog minimaal 6 maanden geldig is, is voldoende.

Praktische informatie

 • De valuta in Marokko is de Dirham. Eén euro is ongeveer 11 Dirham*. Je kunt op het vliegveld en in Casablanca op verschillende plekken pinnen.
 • Het is gebruikelijk om aan horecapersoneel, taxichauffeurs en gidsen een fooi te geven. Voor een kleine service is 1 Dirham voldoende. In restaurants en hotels kun je 10% fooi geven.
 • Afdingen is gebruikelijk in Marokko. Vooral op de markt gaan verkopers ervan uit dat je afdingt en ze zetten hoog in. Voel je daarom niet bezwaard om flink af te dingen.
 • In Casablanca is het één uur vroeger dan in Nederland.
 • In Casablanca (en de rest van Marokko) spreekt men Arabisch en Frans.
 • Voor actuele informatie over de veiligheid in Casablanca (en de rest van Marokko), kijk je op de website van Nederlandwereldwijd.
 • Voor het reizen naar Marokko zijn geen vaccinaties verplicht.
 • Marokko heeft twee alarmnummers, namelijk 19 (politie) en 15 (ambulance en brandweer).

Hotels Casablanca

Vind hier de beste deals voor hotels in Casablanca.

Auto huren in Casablanca

Vergelijk hier de prijzen voor autoverhuur in Casablanca. Hoewel een auto perfect is voor het verkennen van de omgeving van Casablanca is een waarschuwing op z’n plaats: autorijden in Casablanca kan erg chaotisch zijn.

 

* gegevens correct per sept ’17

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Casablanca Mohamed V.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.