Kaart

Vliegtickets Kopenhagen

Wie van rust en natuur houdt is in Denemarken op de juiste plek. Met vliegtickets Kopenhagen komt u niet alleen in Legoland, maar u vindt hier ook mooie zandstranden, prachtig landschap en authentieke dorpjes. Deze welvarende stad en hoofdstad van 's werelds oudste koninkrijk heeft een Middeleeuws centrum, deze kunt u perfect wandelend verkennen. Kanalen stromen door deze mooie, onontdekte stad van geplaveide straten en koperen torenspitsen. Kopenhagen is kindvriendelijk en ontspannen, dus vliegen naar Kopenhagenis de perfecte keuze als u een stedentrip wilt maken met het hele gezin.

Kopenhagen is geen goedkope stad, maar wel veilig en schoon en daarom makkelijk om te leren kennen. Het transportsysteem is goed, in de ochtend ruikt het naar gebakken etenswaren, er zijn hippe bars en restaurants waar u de avonden door kunt brengen en het heeft een van de hoogste levensstandaarden ter wereld. Huur een fiets en rijd langs de bezienswaardigheden van deze eigenzinnige stad, zoals de paleizen van het Deense Koningshuis, de Nationale Galerie, het pretpark Tivoli en natuurlijk De Kleine Zeemeermin. Naar verluidt is Kopenhagen de plek van de gelukkigste mensen op aarde, Kopenhagen is dus de perfecte vakantiebestemming om vrolijk te worden.

Visum

Kopenhagen ligt in de Europese Unie, dus indien u houder bent van een Nederlands paspoort of toeristenkaart hoeft u geen visum aan te vragen.

Seizoen

Het klimaat van Kopenhagen vertoont veel gelijkenissen met dat van Nederland, al is het er soms in de zomer iets kouder. Kopenhagen trekt het hele jaar door veel toeristen, maar de meeste kans op mooi en droog weer heeft u natuurlijk in de zomer.

Vervoer

Vanaf de luchthaven van Kopenhagen kunt u per trein of taxi naar de stad reizen. Kopenhagen heeft een uitgebreid trein-, metro- en busnetwerk, maar de stad is niet zo groot zodat u de meeste afstanden te voet kunt afleggen.

Openingstijden

Winkels: meestal open op maandag t/m donderdag van 10:00 tot 18:00, vrijdag van 10:00 tot 19:00, zaterdag van 10:00 tot 16:00 en zondag van 12:00 tot 16:00.

Restaurants en cafés: ontbijtrestaurantjes zijn meestal open vanaf 8:00, voor lunch kunt u vaak terecht vanaf 11:30 en voor het diner vanaf 18:00.

Banken: geopend maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:00.

Fooien

Het is in Kopenhagen niet gebruikelijk om een fooi te geven in restaurants en aan taxichauffeurs. Indien u een buitengewoon goede service heeft gehad staat het u uiteraard wel vrij om een fooi geven maar dit wordt niet van u verwacht.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112

Nederlands Ambassade: Toldbodgade 33, 1253 Kopenhagen. Tel.: (+45) 33 70 72 00

Bezienswaardigheden

Kopenhagen is een schone en knusse stad en lijkt in sommige opzichten heel erg op Amsterdam. U kunt het grootste gedeelte van de stad te voet of per fiets verkennen, want de belangrijkste bezienswaardigheden van Kopenhagen liggen allemaal op korte afstand van elkaar. Indien u in het centrum verblijft zult u op steenworp afstand de Koninklijke paleizen Amalienborg en Rosenborg vinden. De Kleine Zeemeermin, het beroemdste icoon van de Deense hoofdstad, ligt aan de haven en wordt elke dag door duizenden toeristen bezocht. Uiteraard heeft Kopenhagen ook veel galeries en musea, zoals de Nationale Galerie en het Nationaal Museum. Indien u met uw kinderen naar Kopenhagen gaat dient u zeker een bezoekje te brengen aan het pretpark Tivoli, alsmede ‘Vrijstaat Christiania’, waar u heerlijk kunt wandelen en alternatieve kunst kunt bekijken.

Natuurliefhebbers zullen zich in wanneer zij vliegen naar Denemarken helemaal thuis voelen. Aan de oostkust van eiland Møn liggen een paar indrukwekkende klippen, de Møns Klint. Het hoogste punt van deze krijtrotsen is 143 meter en met helder weer kunt u zelfs Zweden zien. Ook de Waddeneilanden zijn erg leuk om te bezoeken, op het populairste eiland Fanø kunt u genieten van een zeventien kilometer lang zandstrand.

Historisch gezien heeft Denemarken erg veel te bieden. Zo kent het land een groot aantal kastelen, zoals het prachtig oude Slot Egeskov uit 1554. Ook is de Kathedraal van Roskilde een historisch hoogstandje. Deze Kathedraal uit de twaalfde en dertiende eeuw staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Ribe VikingeCenter is een openluchtmuseum dat het verhaal over de Vikingen in de tijd van de Middeleeuwen vertelt. Ribe zelf is trouwens de oudste stad van Scandinavië, het is 2700 jaar oud en is zeker een wandeling door de oude binnenstad waard.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Kopenhagen

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.